Back Back Interview

Marco Valk: Deze eigenschap uit zich vaak in teveel enthousiasme en luidruchtigheid

22 september 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Marco Valk van Co Solo.

Wie is Marco Valk
Ik ben geboren in 1967 en sinds 3 jaar getrouwd, maar we wonen 5.000km uit elkaar. Gelukkig houdt de kat ‘Karel’ mij gezelschap. Geen kinderen, maar wel twee hele leuke petekinderen Laura en Mara.

Wat is typisch ‘Marco Valk ’?
Mijn slogan is ‘Het leven is een feestje’. Die slogan typeert mij ook. Ik kijk bij voorkeur naar de zonnige kant van het leven en naar de mooie eigenschappen van mensen. Door de jaren heb ik daarbij gelukkig wel wat van mijn naïviteit verloren. Maar mijn basisinstelling is gebleven. Lastig voor mijn omgeving is dat deze eigenschap zich vaak uit in teveel enthousiasme en luidruchtigheid.

Beroep en bedrijf?
Van origine ben ik opgeleid tot fysiotherapeut maar ik vind inmiddels dat eventorganisator mijn beroep is geworden. Met heel veel plezier run ik, samen met hele leuke collega’s mijn eigen bedrijf Co Solo.

Waarom deze branche?
Al heel mijn leven organiseer ik feesten. Dat is al op de lagere school begonnen en is eigenlijk nooit meer opgehouden. 11 jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat het wel eens een idee zou zijn om hiervan mijn beroep te maken. Eerst nog naast mijn bestaande baan, maar al na een paar maanden ging dat niet meer en heb ik mij volledig op mijn nieuwe carrière gestort.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat is een heel lastige vraag. In 11 jaar heb ik zo veel evenementen gedaan en vrijwel elk evenement heeft onderdelen gehad waar ik heel blij van werd. Dat betekent ook dat ik niet een favoriet heb maar dat er favoriete onderdelen zijn bij verschillende evenementen.

Een evenement dat mij is bij gebleven was de opening van het privémuseum van een familie. Het werd een stijlvol en ingetogen evenement waar alles klopte. Ook de klant en gasten waren bijzonder en inspirerend. Als ik echt zou moeten kiezen, zou dat mijn favoriet zijn.

Wat inspireert jou?
De spanning en opwinding van het voorbereiden van een nieuw event waar bij voorkeur ook zaken in zitten die ik nog niet eerder heb gedaan.

Waar droom je nog van?
Een jaarlijks terugkerende eigen productie. Echt een Co Solo event waar iedereen naar toe kan, niet alleen de genodigden van een besloten feest.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik denk en hoop dat de branche met nieuw elan uit de moeilijke jaren is herrezen. De tijd van eenheidsworst feesten is voorgoed voorbij. Personalisatie van evenementen is key. Dat houdt in dat gasten ook op een groot event voelen dat er oog is voor hen persoonlijk. Enerzijds als onderdeel van de doelgroep op het feest. Dus dat zit in de vertaling van de eigenschappen van de groep in het event. Anderzijds oog en persoonlijke aandacht voor de individuele gast. Maatwerk, ook bij massa.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Mijn broer. Hij leeft al jaren met MS en kent vele beperkingen. Een dag in zijn schoenen zou voor mij betekenen dat ik beter begrijp wat het betekent wanneer het lijf niet meer doet wat het hoofd wil.

Hekel aan…
Gekookte andijvie.

Dol op…
IJs (Häagen-Dazs Salted Caramel voor diegenen die mij zouden willen verrassen).

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat als zaken mis dreigen te lopen ik ook wel eens een lichte paniek kan voelen. Dit verwacht niemand omdat ik uiterlijk altijd rustig blijf en direct in de oplossingenmodus ga.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Maak werk van veiligheid op een evenement. De neiging is om met alle voor de hand liggende zaken aan de slag te gaan en voor wat betreft de veiligheid op basis van aannames te werken. De locatie zal de ontruiming wel goed hebben geregeld. De cateraar werkt vast met een systeem voor voedselveiligheid. De leverancier voor de rigging heeft berekend of de constructie sterk genoeg is. Als evenementenbureau ben je hoofdaannemer en eindverantwoordelijk. Zeker op het gebied van veiligheid hebben wij als branche nog wel wat stappen te nemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!