Back Back Achter de schermen

Live vanaf de Horecava… en met foto’s

08 januari 2007

Om vijf uur heb ik een afspraak met Roland Ernst van de Arjan van Dijk Groep, die vanuit Brussel (om 15.00 uur) om vijf uur in de Heineken Music Hall kan zijn. Voorafgaand sjees ik even zonder perskaart maar met veel contacten en een camera over de beursvloer van de Horecava 2007.

Wat me opvalt is dat alles anders is dan andere jaren, tenminste wat hallen betreft, maar dat kan aan mijn niet frequente bezoek liggen, vorig jaar was ik er trouwens wel bij realiseer ik me, en toen waren alle ingangen ergens anders. De perskamer is ook op een andere plek (nu 8), en als ik daar naar binnen ga tegenover de witte Horecava tent val ik met mijn neus in de boter: het gebeuren van de Wine Professionals.

Als een bezetene maak ik foto’s, want ik heb maar een halfuur, ik ken helemaal niemand maar het schijnt een gezellige bedoening te zijn, men zit vrolijk wijn te spugen in van die fijne emmertjes. En daar waar het gezellig is, daar is Jonnie Boer en vrouw Thérèse (op geringe afstand), ik hoorde vandaag overigens ergens dat zijn sommelier ‘m had bestolen, maar dat heeft hem niet weerhouden toch even naar de Wine Professionals te komen.

Goed, de beursvloer dan. Net als andere jaren, voor de horecamens interessant, voor de persmens voorspelbaar en weinig vernieuwend. Alleen links achterin het beachgebeuren heb ik nog niet eerder gezien.

De afsluiting is het mooist en meest belangrijk voor mij: het vluchtige weerzien (want ik heb nog steeds haast) met Richard Kok, meesterjournalist op internet die deze week net als andere jaren zijn finest hour beleeft als belangrijkste scribent van zibb.nl/horeca of wel missethoreca.nl. (Richard zit – op de laatste foto – te wachten op hoofdredacteur Guido Nijssen van Lekker, die even later en kortgeleden voor de tweede keer de persruimte binnenloopt voor Richard en vraagt aan collega Vivie Barenbrug (sinds 11 augustus Vivie Brandligt-Barenbrug): ‘Issie er al?". Ik heb even uitgelegd dat Richard in de Horecavarena op ‘m wacht.)

En daarmee het bruggetje naar de echte relevantie: voor alle interessant(ere) inhoudelijke stukken over de horeca en de Horecava, alle bijeenkomsten, bekendmakingen, winnaars, verliezers en andere belangrijke vakmensen: KIJK OP ZIBB.NL/HORECA

NAAR MIJN 47 FOTO’S

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!