Back Back Nieuws

Libema locatie nummer één in 'goed gevoel'-onderzoek

03 augustus 2015
‘Geen nieuws, is goed nieuws’ wordt wel eens gezegd. Safaripark Beekse Bergen zegt echter het tegendeel te kunnen bewijzen. Clipit Media Monitoring onderzocht voor de maanden april, mei en juni de sentimenten die bij consumenten leven met betrekking tot de 25 best bezochte Nederlandse attractieparken. Wat blijkt: Safaripark Beekse Bergen is doorlopend en het meest positief in het nieuws.

Sentimentanalyse
Bij de sentimentanalyse focusten de onderzoekers zich drie maanden lang op alle berichten die voorbij kwamen (op radio en tv, in kranten en tijdschriften, online én op social media) met een positieve of negatieve insteek. Safaripark Beekse Bergen kwam daarbij als beste uit de bus met maar liefst 94 procent aan positief sentiment. Je zou dus mogen stellen dat Safaripark Beekse Bergen er uitstekend in slaagt om de Nederlandse (media)consument een goed gevoel te bezorgen.

‘Het voelt goed’
Opvallend is dat de ‘Goed-gevoel’-top5 geheel bestaat uit dierenparken. ‘Dieren doen het dus uiterst goed als het gaat om positief sentiment. Het feit dat de dieren in Safaripark Beekse Bergen verblijven in hun natuurlijk habitat wordt door onze bezoekers extra gewaardeerd. Dat verklaart in onze ogen mede de eerste plaats voor ons park. En dat voelt goed,’ aldus vestigingsmanager Niels de Wildt.

Locatie van Libéma
Safaripark Beekse Bergen is het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland. Bezoekers van het park komen tijdens een wandel-, auto-, boot- en bussafari oog in oog te staan met meer dan 1.450 dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns en apen. Safaripark Beekse Bergen is gevestigd in Hilvarenbeek en onderdeel van Libéma. Libéma ontvangt jaarlijks ruim 5 miljoen gasten. De organisatie bestaat uit drie divisies; Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen. Libéma biedt een schat aan mogelijkheden voor de zakelijke markt.

Foto: Jeroen Putmans

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!