Back Back Nieuws

Libéma breidt portfolio uit met Americahal Apeldoorn

25 mei 2011
Met ingang van 24 mei 2011 is Libéma de nieuwe exploitant van de Americahal in Apeldoorn. Het congres- en evenementencentrum – dat volgend jaar 25 jaar actief is – biedt met 7.500 vierkante meter voldoende ruimte aan beurzen en evenementen voor duizend tot zesduizend bezoekers.

 

Combinatie met Omnisport Apeldoorn

De toevoeging van deze locatie aan het portfolio van Libéma biedt mogelijkheden om evenementen in Americahal Apeldoorn te combineren met het naastgelegen Omnisport Apeldoorn, dat tevens onderdeel van Libéma is. Hoewel de complexen al regelmatig van elkaars diensten gebruik maakten, is de toevoeging van de Americahal sinds deze week daadwerkelijk een feit.

 

Grotere speler binnen de branche

Libéma – exploitant van ruim twintig vakantieparken, attractieparken en beurzen- en evenementenlocaties in Nederland – heeft de Americahal in Apeldoorn als zevende beurzen- en evenementenlocatie in het portfolio opgenomen. Divisiedirecteur Beurzen & Evenementen Edwin Koemans ziet veel kansen: 'Met de overname van de exploitatie van de Americahal wordt Libéma een nog grotere speler op het gebied van beurzen, evenementen, feesten en congressen.'

 

Stand alone locatie

Koemans vervolgt: 'We kunnen de Americahal uitstekend als stand alone locatie inzetten, maar ook in combinatie met een evenement in Omnisport Apeldoorn. We willen het huidige team en de bestaande werkwijze zoveel mogelijk handhaven. Dit geldt ook voor de bestaande afspraken met huurders van deze mooie locatie.'

 

Americahal Apeldoorn

Met ruim 7.500 m² is de Americahal in Apeldoorn geschikt voor de meest uiteenlopende activiteiten. Het congres- en evenementencentrum bestaat uit een evenementenhal van 4.200 m2, een vide van 1.300 m2 en diverse zalen van 100 tot 200 m2. Door de in 2009 vernieuwde infrastructuur en met 2.500 parkeerplaatsen voor de deur, is Americahal Apeldoorn uitermate goed bereikbaar met de auto. Met station de Maten op loopafstand en een bushalte voor de deur is deze locatie ook met het openbaar vervoer optimaal bereikbaar.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.523 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!