Back Back Achter de schermen

Le Grand Départ : DAAR KOMEN ZE!

30 juni 2010

Door Marieke Prins de Vos

We zouden het bijna vergeten door het oranjegebrul maar aankomend weekend gaat toch echt de kleur geel de boventoon voeren in Rotterdam! Deze stad is van 1 tot en met 4 juli 2010 de gastheer van de start van de Tour de France: Le Grand Départ.

Naast het evenement zelf zijn er de komende dagen ruim 20 (officiele) side-events maar uiteraard grijpen meerdere partijen dit evenement aan om hun relaties uit te nodigen. Zo ook Oseven die in samenwerking met  de Van Nelle Ontwerpfabriek hun gasten verwelkomen op de gloednieuwe locatie Drijvend Paviljoen. Reden om even de Geelkoorts bij Miranda Hesselmans en Erwin Verschoor van Oseven op te nemen!

Hoe staat het met de Geelkoorts?
Miranda: "Het feit dat heel Rotterdam om zijn kop staat aankomend weekend maakt het wel bijzonder om hier als toeleverancier aanwezig te zijn! Wij ontvangen samen met de Van Nelle Ontwerpfabriek 150 gasten op deze locatie."

Wat maakt de Tour de France zo geschikt voor relatiemarketing? 
Miranda: "De Tour is niet jaarlijks in Nederland. Daarnaast merk je dat wielrennen, vooral bij mannen, een erg geliefde sport is. We merkten het in de respons op de uitnodiging. Iedereen reageerden heel enthousiast!"

Klopt dat van die mannen Erwin? Ben jij een liefhebber van wielrennen?
Erwin: "Als klein jongetje zat ik al met mijn vader op de camping naar een kleine televisie de Tour te kijken. Het is gewoon dé wielerronde der wielerrondes! Dat maakt het buitengewoon bijzonder om daar deel vanuit te mogen maken."

Moet je als toeleverancier rare toeren uithalen?
Erwin: "Logistiek gezien is het een uitdaging. De hele stad is afgezet. Het Drijvend Paviljoen ligt achter het Luxor Theater. De wielrenners komen vanaf de Erasmusbrug langs de locatie. Tot 7 uur 's ochtends kunnen we bij de locatie komen met vrachtwagens. We moeten er dus voor zorgen dat alles op locatie is."

Het wordt warm dit weekend. Wat als de koude rosé op is?
Erwin: "Daar wordt aan gewerkt. Uiteraard is al het meubilair en de inrichting nu al daar. We zitten natuurlijk ook met eten en inderdaad moet je altijd rekening houden dat iets aangevuld moet worden. We zijn bezig om een bootje te regelen. Het water is namelijk vrij gegeven. Wij zijn wel wat gewend dus het gaat helemaal goed komen."  

Ik als wielrenner leek kan het niet laten Erwin te vragen wat dat toch is, dat wielrennen. In een keer zit ik niet meer met Erwin Verschoor van Oseven aan de telefoon maar met Erwin de Wielrenliefhebber. Hij wijst mij op een voordracht van Wilfried de Jong die uitlegt wat er met een evenement als deze (dit keer de ronde van Vlaanderen) met een dorp gebeurd. Ik besluit het op te zoeken en kan het jullie niet onthouden. Ik als wielrenner leek begrijp er iets meer van! DAAR KOMEN ZE!


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!