Back Back Nieuws

Koninklijke onderscheiding Arjan van Dijk

29 april 2013

Vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving is Arjan van Dijk op vrijdag 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout speldde Arjan van Dijk de versierselen, behorend bij deze onderscheiding, op tijdens een informele familiebijeenkomst in de woonboerderij van Arjan van Dijk in Den Hout.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Grote Maatschappelijke Betrokkenheid
Arjan van Dijk ontving de koninklijke onderscheiding vooral vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij heeft in de loop der jaren talloze maatschappelijke projecten opgezet en uitgerold. Arjan van Dijk was blij en ontroerd met het Koninklijk eerbetoon, dat hem ten deel viel in bijzijn van zijn familie, vrienden en de vele relaties, met wie hij maatschappelijke projecten heeft opgezet. Burgemeester Huisman van Oosterhout prees hem in zijn toespraak voor “de oprechte betrokkenheid bij de medemens, de aarde die hij bewoont en het cultuurhistorisch erfgoed. Dat doet Arjan belangeloos en met een grote bescheidenheid.”

Complot
Arjan was zeer verrast door het Koninklijk eerbetoon. “Normaal gesproken sta ik liever niet in het middelpunt van de belangstelling, maar dit is toch wel heel bijzonder,” vertelt Arjan. “Heel knap ook dat mijn vrouw Geertje en de anderen die in het complot zaten, dit hebben kunnen organiseren zonder dat ik het in de gaten had.” Arjan was thuis bezig in zijn werkkamer, waar hij door een van zijn kinderen aan de praat werd gehouden, net zolang totdat burgemeester Stefan Huisman zijn opwachting maakte en hem verraste met het lintje. Daarna was er een gezellig samenzijn met alle betrokkenen.

Stil geworden
Een dag na de ceremonie is Arjan van Dijk nog steeds onder de indruk. “Ik heb nu de gelegenheid gehad een aantal brieven te lezen van de mensen die me hebben voorgedragen. Ik ben werkelijk stil geworden van de mooie dingen die er voor en over me zijn geschreven. Heel bijzonder!”

Kunst, fotografie en meer…
Arjan van Dijk staat in de eventbranche bekend als één van de grootste iconen. Met zijn creativiteit en innovatief ondernemerschap heeft hij de hele sector geïnspireerd en voorgoed veranderd. Nadat hij in 1996 de Arjan van Dijk Groep verliet, begon Arjan van Dijk aan een nieuwe periode in zijn leven. Sindsdien houdt hij zich bezig met kunst en fotografie, en adviseert hij spelers uit de leisure industrie. Daarnaast heeft hij zich zowel ingezet voor de cultuur en het historisch erfgoed in zijn directe omgeving (onder andere in Geertruidenberg), als voor noodlijdende mensen in derdewereldlanden. Onder andere heeft hij een reeks fotoboeken gemaakt, waarvan de opbrengsten gingen naar achtergestelde groepen in Peru, Kenia, Somalië en Ethiopië. In het komende nummer van Events volgt een uitgebreid artikel over de  Koninklijke onderscheiding van Arjan van Dijk.

Foto: SjoerdFotografie

 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!