Back Back Locaties

Koninklijk Theater Carré omarmt de zakelijke markt

18 januari 2013

Het is 125 jaar geleden dat circusdirecteur Oscar Carré zijn majestueuze gebouw aan de Amsterdamse Amstel opende. De openingsvoorstelling werd op 3 december 1887 aangekondigd als een ‘Groote Parade Gala in de Hoogere Rijkunst, Paardendressuur en Gymnastiek’ en nu, 125 jaar later, draven er nog jaarlijks paarden door de piste van Carré. Dat is bijzonder te noemen. Weinig locaties fungeren nog immer waar zij in oorsprong voor bedoeld waren: circus en cabaret, gevolgd door de revue en dans, musical, popmuziek, opera en nog veel meer. Koninklijk Theater Carré is er namelijk voor iedereen, voor jong en oud en voor alle klassen van de bevolking: “Carré is altijd een volkstheater geweest en dat moet het blijven.” Maar het theater zou Carré niet zijn als het anno 2013 haar markt niet nog verder verbreedt richting de corporate business. Juist nu, meer dan ooit en vrijwel direct na de aanstelling van de nieuwe directrice Madeleine van der Zwaan, blijkt een balans tussen de reguliere programmering en commerciële partijen mogelijk te zijn. “Op deze wijze kan ook het 250-jarig jubileum gevierd worden.”

Zeven ruimtes voor de corporate branche
Marloes van Wijk en haar collega Evelien van Kessel leggen in een persoonlijk gesprek uit waarom Carré zo geschikt is voor de zakelijke evenementenmarkt. “Ons theater beschikt over zeven ruimtes die inzetbaar zijn voor de corporate branche. De schitterende theaterzaal spreekt voor zich, dit is een zeer geschikte ruimte voor bijvoorbeeld (product)presentaties, seminars, congressen, award shows en filmpremières tot 1.500 man met aansluitend de mogelijkheid tot een voorstelling uit de programmering. We hebben tevens vier foyers rondom de theaterzaal, alle vier met een totaal andere sfeer en geschikt voor diverse doeleinden zoals workshops, sales meetings, trainingen, recepties en diners. Bedrijven kunnen ook onze boardroom huren, een prachtige ruimte voor maximaal 12 personen, met uitzicht op de Amstel. Tenslotte hebben we nog de bijzondere ruimte Klein Carré, de repetitieruimte achter de schermen, die zeer geschikt is voor intieme diners voorafgaand aan bijvoorbeeld een voorstelling,” vertelt Marloes.

Een blik werpen in de magische wereld van Carré
‘Ons’ Koninklijk Theater Carré heeft een bepaalde grandeur waar wij allen trots op (mogen) zijn. Dankzij de rijke culturele historie en de meest uiteenlopende grootse voorstellingen ademt het theater een bepaalde atmosfeer die moeilijk te vangen is: We willen er meer van weten, hebben respect voor wat er heeft plaatsgevonden en willen er zelfs deel van uitmaken, of dat nu in het rode pluche van de stoelen is tijdens een voorstelling van Herman van Veen, of op de houten planken van het podium, zoals de auditanten voor het RTL Programma So You Think You Can Dance het mochten ervaren. Daar hoef je geen cultuursnuiver, acteur, acrobaat of theaterliefhebber voor te zijn. Wanneer je iets te vieren of te bespreken hebt, een product wil presenteren of gewoon op zoek bent naar een mooi arrangement in een aansprekende locatie, krijg je vanaf nu de kans letterlijk een kijkje achter de schermen te nemen, een blik te werpen in de magische wereld van Carré. Je mag vergaderen in ruimtes waar directeur Oscar Carré in 1909 zijn jubileumvoorstelling voorbereidde, lopen door de gangen waar de artiesten van het Wereldkerstcircus hun laatste trucs oefenden en zelfs de stallen van paarden, olifanten, beren en leeuwen, onder het pand, bekijken…

Unieke zakelijke locatie
Carré heeft als theater een sterke naam maar als zakelijke locatie is het minder bekend. Marloes en Evelien zijn daarom hard bezig om het theater op een dergelijke wijze op in de markt te zetten. “Carré biedt een legio mogelijkheden. Zo kan er tijdens een voorstelling een zakelijk arrangement worden geboekt waarbij de groep de gehele avond wordt begeleid en er een speciale ruimte voor hen het gezelschap is gereserveerd voor de ontvangst of tijdens de pauze. Daarnaast is het ook mogelijk om het theater buiten een voorstelling om als locatie te huren, de grootte van het theater en de verschillende ruimtes maakt maken het tot een locatie waar bijna niets onmogelijk is. We kunnen werkelijk de meest creatieve en inspirerende evenementen neerzetten: we hebben de contacten en de ruimtes en zijn bovendien al vijf jaar hard aan de weg aan het timmeren binnen de evenementen- en hospitalitymarkt,” aldus Evelien.

Prijskaartje voor ieders budget
Men verwacht al snel – vanwege de status, de ligging in het centrum van de hoofdstad en de fantastische programmering – dat Carré duur zal zijn voor de zakelijke markt. “We willen dat vooroordeel wegnemen. Wij concurreren bijvoorbeeld goed met andere theaters en evenementenlocaties en zitten qua prijs van verhuur in de middenmoot. Carré is daarmee een high end locatie met prijzen vanaf het middensegment,” meldt Marloes. Evelien voegt hieraan toe: “In principe zijn al onze offertes en dus ook de prijzen op maat gemaakt. Hierin speelt de periode tevens een belangrijke rol: Als het een maandag in juli betreft kunnen we meer met de prijs doen dan met een zaterdag in oktober…”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!