Koninklijk paar opent St. Gerlach Paviljoen op Landgoed Château St. GerlachKoninklijk paar opent St. Gerlach Paviljoen op Landgoed Château St. Gerlach
Back Back Locaties

Koninklijk paar opent St. Gerlach Paviljoen op Landgoed Château St. Gerlach

14 juni 2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven openen vandaag, woensdag 14 juni, het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve in Valkenburg aan de Geul. Deze nieuwe vergader- en congreslocatie is onderdeel van landgoed Château St. Gerlach, dat de heer Van Vollenhoven op 15 september 1997 opende. Het landgoed Château St. Gerlach ligt in het Geuldal bij Valkenburg en bevat een hotel, drie eetgelegenheden en een eigen Spa & Wellness. Sinds begin januari maken ook het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve onderdeel uit van het landgoed.

Het hypermoderne, multifunctionele paviljoen is duurzaam ontworpen en is uitermate geschikt als locatie voor (inter)nationale congressen, vergaderingen en presentaties. Het architectonische hoogstandje is ontworpen door architect Francine Houben van het architectenbureau Mecanoo uit Delft. Het nieuwe St. Gerlach Paviljoen is in z'n eerste jaar meteen genomineerd voor de award 'beste vergaderlocatie van het jaar' in het jaar 2017. Ook de kasteelhoeve, een rijksmonument uit 1668, is gerenoveerd tot een vergader- en congreslocatie.

Kleuren en materialen zijn geïnspireerd op het omliggende landschap

Het paviljoen is een gelijkvloers gebouw waarin binnen en buiten in elkaar overlopen door de weerspiegelingen in de vele glaspuien. Zowel het kleurenpalet van het interieur en exterieur als het overstekende mergelkleurige dak, is geïnspireerd op het Zuid-Limburgse landschap. Ook de materialen zijn afkomstig uit het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het St. Gerlach Paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het Château, de heuvel, de ‘pelouse’ en de gerenoveerde kasteelhoeve. Het paviljoen is 1300 m² groot en is bestemd voor een grote variëteit aan zakelijke evenementen. In de twee grote ruimtes is plaats voor 500 tot 750 gasten, afhankelijk van de opstelling.

  • St. Gerlach Paviljoen
    St. Gerlach Paviljoen
  • St. Gerlach Paviljoen
    St. Gerlach Paviljoen
  • St. Gerlach Paviljoen
    St. Gerlach Paviljoen
  • St. Gerlach Paviljoen
    St. Gerlach Paviljoen
  • St. Gerlach Paviljoen
    St. Gerlach Paviljoen
  • St. Gerlach Kasteelhoeve
    St. Gerlach Kasteelhoeve
  • Break out zaal Noorbeek - Kasteelhoeve
    Break out zaal Noorbeek - Kasteelhoeve
  • Break out zaal Cottessen - Kasteelhoeve
    Break out zaal Cottessen - Kasteelhoeve

Flexibiliteit is het steekwoord

'Het St. Gerlach Paviljoen is ontstaan door een vraag uit de markt', zegt Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development van Oostwegel Collection. 'We hebben regelmatig congressen en vergaderingen op ons landgoed. Soms bouwden we speciaal daarvoor een tijdelijk paviljoen. Maar dat is kostbaar en het brengt een grote belasting voor het landschap met zich mee. Daarom hebben we een panel van experts uit de markt naar hun wensen gevraagd en daar is dit ontwerp uitgerold.'

Het paviljoen is uitermate flexibel. Het ovale gebouw kent geen voor- of achterkant en is bereikbaar via deuren aan beide kanten. Naast een grote en vier meter hoge lobby bestaat het paviljoen uit drie zalen. De Johanna van Brabant Salon is een dieprode boardroom met daarin een handgemaakte houten tafel en een flexibel plug & play scherm.

De twee grootste zalen zijn Via Belgica I en Via Belgica II, vernoemd naar een oude Romeinse weg die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. Deze ruimtes zijn volledig kolom- en obstakelvrij, zodat elke centimeter optimaal benut wordt. De ruimtes zijn separaat of gecombineerd te gebruiken.

Alle technische snufjes zijn, onzichtbaar voor het oog, weggewerkt: datapunten, aansluitingen voor elektriciteit, krachtstroom en aggregaten bevinden zich in de wanden, onder de grond of in het plafond.

Exhibition doors

De exhibition doors zijn groot genoeg om auto’s en groot materieel naar binnen te rijden. Alle extra benodigde techniek wordt vervoerd op wieltjes en is dus snel verplaatsbaar. Het dak bestaat uit 560.000 kilo beton en dat houdt alle decibellen keurig binnen. In de foyers bevinden zich inpandige koffiecorners. Het hele pand is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. In de grote lobby is een office-ruimte gecreëerd voor het event- of congresteam. De parkeerplaats is uitgebreid en telt 250 plekken, plus nog eens zeven parkeerplaatsen voor bussen. Aan de buitenkant van het paviljoen bevinden zich vier laadpunten voor het opladen van elektrische auto's.

Internationale congresmarkt

Het duurzaam ontworpen en multifunctionele paviljoen past architectonisch bij het bijzondere landgoed Château St. Gerlach. Met het St Gerlach Paviljoen kan Oostwegel Collection de nationale en internationale vergader- en congresmarkt nog beter bedienen. Château St. Gerlach is bereikbaar via luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Met name de luchthavens van Eindhoven, Brussel en Düsseldorf liggen relatief dichtbij.

Als aanvulling op het paviljoen bevinden zich in de gerenoveerde kasteelhoeve zes break-out rooms. In deze authentieke ruimte is tevens Burgemeester Quicx, Coffee & More gevestigd. Ook de hotelkamers in de voormalige pachthof, die een country chique sfeer uitstralen, zijn onlangs gerenoveerd.

Château St. Gerlach is onderdeel van Oostwegel Collection, vernoemd naar grondlegger Camille Oostwegel sr.. De andere drie historische locaties in het glooiende, natuurrijke landschap van Zuid-Limburg zijn Château Neercanne, Winselerhof en Kruisherenhotel Maastricht. Al deze locaties kenmerken zich door een authentieke en huiselijke sfeer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!