Back Back Nieuws

Koninginnedag in Madrid

02 mei 2011

Het Plaza del Carmen in Madrid stond op 30 april in het teken van Koninginnedag. Dit als afsluiter van de 'Semana Naranja' (Oranje Week). Het drukbezochte plein blonk van het oranje, de verwachtte 5.000 bezoekers hebben genoten van zon, een verdwaalde spat regen, maar bovenal van een erg geslaagde en gezellige middag.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Studio Rembrandt heeft ook in Madrid de bezoeker kunnen verblijden met een persoonlijk meesterwerk. Naast Studio Rembrandt konden de bezoekers zich te goed doen aan Hollandse versnaperingen zoals verse haring, stroopwafels en heerlijke poffertjes.

Paul Zonneveld, Studio Rembrandt, neemt ons mee achter de schermen van deze bijzondere Koninginnedag in Spanje.

Alkmaar 
29 april 06:45
Ongekende luxe: vrijwel zonder bagage op weg. De complete studio is sinds woensdag op transport naar de Spaanse hoofdstad. Per truck van Poffertjes on Tour, onze partner voor dit Koninginnedag project. Niet alleen de Hollandse cultuur maar ook het weer nemen we mee. De verwachting belooft ons Nederlands hondenweer.

Madrid 
29 april 16:15
Eenmaal in Madrid aangekomen vernemen we dat het Plaza del Carmen mogelijk onbereikbaar is voor de grote truck. Wordt vervolgd… Op de luchthaven van Madrid is het koud. Het normaal met zon overgoten Plaza del Carmen zal morgen naar alle waarschijnlijkheid blank staan. Even schakelen na de tropenweken in ons kikkerlandje. De tropische storm in Nha Trang (Vietnam) hebben we overleefd, dit wordt een makkie! Het plein is reeds verkend. Het balkon van de Hotelkamer geeft een compleet overzicht van het plein. De vriendelijke service voorspelt een succesvol verblijf. Later die avond hebben we onze productievergadering afgesloten met een overheerlijke rioja.  
30 april 05:30

De mega truck van Poffertjes on Tour manoeuvreert door eeuwen oude straatjes. Een speciaal ontworpen radiografisch bedienbare achteras voorkomt een ramp. Patrick Dreijer van Poffertjes on tour is niet echt onder de indruk. ‘Werk aan de winkel’, glimlacht hij.  

30 april 10:00 Klaar voor de start
Productie verloopt op rolletjes. Alles staat vrijwel klaar. Veel vrijwilligers helpen een handje. Op het podium takelt men een plasmascherm van 3 bij 4 meter op haar plaats. De geluidsinstallatie vult het lege plein. De lokale kastelein heeft een biertap op het terras naast het podium gepositioneerd en wrijft in zijn handen. Een Spaans biermerk pikt een graantje mee.

30 april 11:15 Vrijmarkt
Het plein stroomt vol. Het bureau van toerisme heeft onder andere een fietstocht en een vrijmarkt georganiseerd. Inmiddels zo'n 1.000 man op de been.

30 april 11:35 Hol van de leeuw
Het weer heeft ons gespaard en Hazes klinkt over het plein. Een onvervalste Koninginnedagsfeer neemt de overhand. Veel Nederlanders uit Madrid ontmoeten elkaar en wanen zich in Holland. De meeste Spanjaarden voelen zich thuis, in het hol van de leeuw.

30 april 12:40 Op TV in Spanje
Aandacht van de Spaanse media is groot. Landelijke en locale media filmen het evenement. Justine de Jong directeur van het NBTC Spanje, heeft het druk met de verschillende zenders rond te leiden. Er staan meters lange rijen voor de poffertjes kraam en haringkar.   

30 april 13:05
Het aantal bezoekers daalt drastisch. De weergoden vinden het mooi geweest. Met elk kwartier regen halveert het aantal mensen. Totaal zo'n  4.000 a 5.000 bezoekers zijn getrakteerd op Hollands glorie. Zelf het weer deed denken aan het beste wat ons land te bieden heeft. Gelukkig vliegen we morgen terug naar ons warme Koninkrijk. 

Paul Zonneveld
Studio Rembrandt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!