Back Back Nieuws

Koningin bezoekt première musical Soldaat van Oranje

29 september 2010
Hare Majesteit de Koningin is aanwezig tijdens de wereldpremière van de nieuwe musical Soldaat van Oranje op 30 oktober in het nieuwe theater De TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Ook de hoogheden Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita geven tijdens de première acte de presence.

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema. Als Leidse student vlucht hij na verzetsacties in Nederland aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Van daaruit smokkelt hij zendapparatuur naar Nederland en is als piloot betrokken bij bombardementen op Duitsland. Hij werd adjudant van Koningin Wilhelmina en ontving voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding. 
Op 10 oktober starten de try-outs van de musical in de oude vliegtuighangaar op de historische locatie, voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. De musical wordt geproduceerd door de nieuwe theaterproducent NEW Productions, Fred Boot en Robin de Levita. Het verhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries (script), de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland(liedteksten) en Frans van Deursen (Nederlandse bewerking liedteksten). De regie is in handen van Theu Boermans. Hoofdrollen worden ondermeer vervuld door Catherine ten Bruggencate, Matteo van der Grijn en Loes Haverkort.
Carlton President

Meer lezen in deze rubriek