Back Back Column

Komkommertijd Column 6: De vakantie is de beste tijd om te werken

26 augustus 2011

De evenementenbranche raakt uit haar zomerslaap wat maakt dat de komkommertijd ten einde komt… Gedurende de zomervakantie is er wekelijks een column verschenen waarbij de schrijfpen elke week naar een andere branchegenoot is doorgegeven. Alle columns zijn hier terug te lezen.

Vorige week heeft Bram Verlaan van Zcene voor de laatste keer de schrijfpen doorgegeven. Jan-Jaap In der Maur van Dagvoorzitter.nl sluit de reeks van columns af.

De vakantie is de beste tijd om te werken
‘Niets zo lekker als werken op momenten dat anderen vrij zijn: op zaterdagavond, of in de vakantie. Ik heb deze zomer gewoon door gewerkt (maak je geen zorgen: mijn vakantie komt nog) en dat beviel prima.

De eerste winst zit hem natuurlijk in de reistijd. Het ontbreken van files scheelt uren per week. Je komt zo veel relaxter aan, als je het hele eind hebt kunnen cruisen met een gangetje van 100 in plaats van eerst een half uur stil te staan en dan de verloren tijd in te moeten halen met 150 kilometer per uur.

De serene rust
Maar het aller lekkerste is toch wel de serene rust, als je eenmaal aan het werk bent: de telefoon gaat nauwelijks, de social media liggen – op een enkele ‘ik lig aan het strand’ tweet na – stil. Je kunt je volledig concentreren op je opdracht.

Ik denk dat je tot de beste prestaties komt, als je de kans krijgt in een flow te komen. Je geest is vrij, de inspiratie enorm, als niets of niemand je afleidt. Toen ik nog geen kinderen had (en geen relatie), werkte ik regelmatig op mijn boot. Omdat ik 100% productiever was, hield ik tijd over om tussendoor te zeilen … en omdat ik tussendoor zeilde, was ik productiever.

‘Werken in de vakantie’-gevoel
Eigenlijk zouden we allemaal wat vaker dat ‘werken in de vakantie’ gevoel op moeten roepen: door te werken op ‘rare tijdstippen’, door alle communicatiemiddelen af te sluiten, door zo nu en dan eens weg te lopen bij je werk en een uurtje ‘buiten te gaan spelen’ of door in een hutje op de hei te gaan zitten. Hoe raar dat misschien ook voelt, ik ben er van overtuigd dat je productiviteit en vooral de kwaliteit van je werk er enorm op vooruit gaat.

Kortom: laten we meer werken tijdens de vakantie, of vakantie vieren tijdens het werk.’

Jan-Jaap In der Maur
Dagvoorzitter.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!