Back Back Interview

Kim Kronenburg: ‘Ik ben een voorzichtige ondernemer’

26 oktober 2011

Benieuwd naar de inspiratiebronnen van branchegenoten, de grootste blunders of dé gouden tip die altijd wordt toegepast tijdens evenementen? Rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van onze branchegenoten. Maak kennis met de Event Personality van deze week: Kim Kronenburg, eigenaar/directeur van Kronenburg Promotie & Begeleiding.

Kim: ‘Mijn motto: Carpe diem, want je krijgt maar 1 kans om het goed te doen’.

– Wie is Kim Kronenburg?
Over 2 nachtjes 44 jaar, gelukkig getrouwd met Kees en blije moeder van Fleurance, Junior, Rozemarijn en Eduard. En als Pietje Precies 20 jaar eigenaar/directeur van Kronenburg Promotie & Begeleiding.

– Kort bedrijfsprofiel:
Kronenburg Promotie & Begeleiding verzorgt sinds 1991 de gehele organisatie en afhandeling van het inzetten van medewerkers op het gebied van Hospitality & Sales Support en is partner bij de uitvoering van een groot aantal toonaangevende (inter)nationale beurzen, congressen en evenementen.

– Mijn motto:
Carpe diem, want je krijgt maar 1 kans om het goed te doen.

– Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Lastige vraag, om te beginnen organiseren wij natuurlijk zelf geen evenementen en zijn wij een verlengstuk van de organisaties die ons inhuren. Maar als je me vraagt wat het meest indruk om me heeft gemaakt is het 20 jaar geleden het binnenhalen van de eerste klant via ‘cold calling’. Absoluut niet mijn sterkste kant; ben dan ook blij dat daarna de opdrachtgevers ons via via wisten te vinden.

– Hoe ik de crisis heb overleefd:
Sorry dat ik weer over vroeger begin, maar toen ik 20 jaar geleden mijn bedrijf startte was mijn businessplan geënt op de vraag ‘hoe lang kan ik overleven als ik bijna geen klanten heb en wel kosten maak’. Gelukkig pakte de praktijk anders uit, maar ik ben dus een voorzichtige ondernemer. Niet het type dat met een paraplu oploopt als de zon schijnt maar ik neem ‘m wel altijd mee en dat geeft een lekker gevoel.

– Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Jazeker, zowel zakelijk als privé ben ik helemaal happy! Overigens wilde ik ooit wel graag kinderarts worden.

– Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Zakelijk? Uit blije en tevreden klanten en de leuke collega’s, zowel op de werkvloer als op kantoor. Privé? Uit een goed gesprek met een lekkere bordeaux.

– Mijn droom:
Uiteindelijk aan de lange tafel buiten met Kees, de kinderen en dierbare vrienden. Van dit soort momenten kan ik nu al genieten.

– Ik bewonder uit de evenementenbranche:
Diederick van Eeden om zijn positieve kijk op alles. We zijn destijds min of meer tegelijkertijd begonnen met onze bedrijven, gingen samen naar de netwerkborrels en hebben lief en leed gedeeld. Diederick is en blijft echt mijn evenementenbranchemaatje!

– Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.

– Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
De AutoRai! Daar zet ik graag alles voor opzij.

– Mijn grootste hobby:
Koken, lezen en sinds kort Wordfeud.

– Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Ontdekking van de Hemel van Mulisch, tijdschriften lees ik niet regelmatig (m.u.v. de vakbladen) en we kijken graag met de kinderen The Voice of Holland.

– Favoriete vakantieland en –stad:
Curaçao en St. Petersburg (Rusland).

– Van deze muziek ga ik helemaal los:
David Guetta Memories (en de rest van 538 dance smash).

– De grootste blunder:
Tijdens diezelfde cold calling ronde 20 jaar geleden….eindelijk met een potentiële klant aan de lijn, helemaal suf gebeld, moest ik tot 3x toe vragen om zijn naam te herhalen en ik bleef hem verkeerd verstaan wasvotoff? Ik kreeg spontaan de slappe lach en kon hem niet meer te woord staan, ik heb het gesprek moeten beëindigen. Ik heb daarna teruggebeld, de situatie uitgelegd en mijn excuses aangeboden. Op de beurs heb ik hem persoonlijk bezocht om nogmaals mijn excuses aan te bieden, maar hij kon er helaas niet om lachen en is nooit klant geworden. Bas Pothoff als je dit leest, nogmaals mijn excuses.

– Hoe ‘social media’ ben ik?
Ik niet zo, kantoor des te meer.

– Over 5 jaar… :
Ben ik 5 jaar ouder en wijzer?

– Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik graag met mijn Landrover Defender over het strand cross.

– Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Neem een paraplu mee.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!