Keynotes over vliegende auto’s op Connect.frl 2010Keynotes over vliegende auto’s op Connect.frl 2010
Back Back Nieuws

Keynotes over vliegende auto’s op Connect.frl 2010

09 december 2019

Connect.frl, het jaarlijkse congres over nieuwste digitale innovaties en ontwikkelingen op het gebied van IT en ICT in Noord-Nederland, staat in het teken van mobiliteit. De zevende editie van het evenement biedt een uitgebreid dagprogramma voor aanstormende IT-talenten en brengt hen in contact met de projecten van tientallen Friese organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven. Connect.frl wordt op woensdag 11 december gehouden in WTC Leeuwarden. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden opent het evenement.

Actueel thema

Hoe verplaatsen wij ons in de toekomst, als vliegende auto’s en zelfsturende drones realiteit zijn geworden? Dit is een van de vragen die centraal staan tijdens Connect.frl 2019. ‘Het thema sluit natuurlijk aan bij de actualiteit. Daar spelen wij elk jaar op in’, vertelt organisator van het evenement Nienke Hoeksma. De keynotes gaan over vliegende auto’s en drones die helemaal zelfstandig kunnen vliegen. De zelfsturende drones zijn er al een tijdje. Het bedrijf Customdrone in Sneek loopt voorop in de ontwikkeling daarvan. De drones die het bedrijf van keynote speaker Mark Woortmeijer maakt, worden op veel plekken in Nederland ingezet; van overheidsgrond tot het boerenland en in de lucht, waar de drones bijvoorbeeld vliegtuigen inspecteren.

Back to the Future

Ook het scenario met vliegende auto’s uit Back to the Future lijkt niet meer ver weg te zijn. De eerste auto is bijna klaar (lees: gecertificeerd) om de weg op - en de lucht in - te gaan. De auto wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf PAL-V en het ingenieurs- en adviesbureau Antea Group uit Heerenveen is hier nauw bij betrokken.

Jong talent

Het doel van Connect.frl is om aan jong talent uit de regio te laten zien wat er allemaal voor interessants aan de gang is. Het moet ze verleiden na hun opleiding in het Noorden te blijven werken, in plaats van naar de Randstad te vertrekken. ‘De beste manier om dat te doen, is door het te laten zien en ervaren”, meent Hoeksma.

Workshops

Naast de keynotes staan er drie rondes aan Track Sessies met bedrijven uit de regio en een collegetour met Mark Vletter van Voys op het programma. Ook is er aandacht voor cloud computing. Hoeksma: ‘Er komen onder meer trainers vanuit Microsoft en Amazon die de deelnemers een masterclass geven en Ate van der Meer van digital specialist Snakeware uit Sneek verzorgt een keynote rondom dit thema.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!