Back Back Locaties

Kasteel de Haar na langdurige restauratie officieel heropend

16 juni 2011

Na een restauratie van bijna 10 jaar is gisteren Kasteel de Haar te Haarzuilens officieel heropend door de Commissaris van de Koningin, dhr. Robbertsen en enkele leden van de baronale Familie van Zuylen van Neijevelt van de Haar. Het Nederlands grootste kasteel is voor 30 miljoen gerestaureerd en vanaf heden weer volledig beschikbaar voor bezoekers, de zakelijke markt en evenementen.

Verzakkingen en grote scheuren
Dat Kasteel de Haar nodig gerestaureerd moest worden, was al sinds de jaren ’60 duidelijk. Door een te zwaar dak en verzwakte middeleeuws metselwerk waren grote scheuren in de muren ontstaan. In de jaren ’90 werden de eerste plannen gemaakt hoe het kasteel veilig te stellen voor de toekomst. Pas in 2001 kon daadwerkelijk de enorme restauratie van start gaan.

Locatie waar geschiedenis tot leven komt
10 jaar later en 30 miljoen aan restauratiekosten, staat het imposante kasteel te stralen in het mooie landschap net onder Utrecht. Commissaris van de Koningin dhr. Robbertsen is verheugd dat deze bijzondere plek is behouden. ‘We kunnen na 10 jaar weer genieten van deze werkelijk unieke locatie waar de geschiedenis tot leven komt.’

Walking lunch
Samen met Barones Alexandra heropende dhr. Robbertsen, onder leiding van presentator Peter van der Vorst, het kasteel officieel door een fles champagne kapot te slaan tegen de eeuwenoude ophaalbrug. Musicalster Pia Douwes verzorgde na de heropening een mooi optreden met de vertolking van ‘Mijn leven is van mij’. De genodigden werden vervolgens uitgenodigd voor een rondleiding door het kasteel in combinatie met een walking lunch, verzorgd door Maison van den Boer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!