Kassa en pinautomaat in éénKassa en pinautomaat in één
Back Back Nieuws

Kassa en pinautomaat in één

30 november 2018

Specialist in betaaloplossingen, Twelve, introduceert een innovatieve pinkassa: een kassa en pinautomaat in één. De kassasoftware is geïntegreerd in een pinautomaat, dit bestond niet eerder in Nederland. Afrekenen gaat nu nog sneller en eenvoudiger en dat maakt de pinkassa gewild bij sportverenigingen, horeca, evenementen en stadions.

De pinkassa is een kassa en PIN in één voor mobiel gebruik. Dankzij de simpele indeling kan iedereen er moeiteloos mee werken. Het apparaat geeft ondernemers, werknemers en vrijwilligers - in tegenstelling tot een klassieke pinautomaat - inzicht in welke producten op de rekening staan. De 2-in-1 oplossing met productregistratie specificeert de inkomsten en verkleint de kans op rekenfouten. Daarnaast geeft de pinkassa real time inzicht in de voorraad en geldstromen, wat zorgt voor betere marges. Medewerkers hoeven niet meer met twee verschillende apparaten rond te lopen om gasten van het begin tot eind te helpen. Zij kunnen producten aanslaan en gasten laten pinnen op één apparaat. Consumenten worden zo sneller geholpen, kunnen meekijken met hun bestelling en daarna direct (contactloos) pinnen.

CEO Pieter de Jong van Twelve: 'In eerste instantie was het idee om op een bestaande kassa speciale pin software te schrijven, maar dat bleek lastig te zijn door de strenge regelgeving en licenties voor pinautomaten.' Het proces omdraaien bleek wel mogelijk en de kassasoftware werd geïntegreerd in een pinautomaat. 

Europese groei

Deze innovatieve geest werpt zijn vruchten af. Twelve is in vijf jaar tijd verdriedubbeld in fte's en blijft groeien. Zo maakte Twelve eind oktober bekend Quarto, leverancier van betaaloplossingen, over te hebben genomen. Hierdoor breidt ze haar diensten nog verder uit en levert ze ook betaaloplossingen aan catering- en zorgbedrijven. Met de overname werd Twelve in één klap twee keer zo groot. Daarnaast rolt Twelve op dit moment haar betaaloplossingen in Europa uit. Naast Nederland voorziet Twelve ook locaties in België en Spanje van haar cashless betaaloplossing. Zo heeft duurzaam dance festival DGTL in Barcelona onlangs gebruik gemaakt van Twelve's slimme software.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!