Back Back Nieuws

Kärcher klaart klus op Red Bull Knock Out

15 december 2015
Het weer zat niet mee, tijdens het laatste weekend van november toen op het strand van Scheveningen de Red Bull Knock Out gereden werd. Windstoten van 120 km/u creëerde een ware zandstorm en een woeste branding. Gelukkig was er het Kärcher-eventteam en bracht de Kärcher Cleaning Area redding.

Elke minuut telt
Na elk van de vier heats ontstond een ware stormloop. 375 deelnemers schoten als een speer op de Kärcher Cleaning Area af, waar ze hun motoren in één van de 30 luxe wasboxen - goed voor in totaal 400 m² wasplaatsen - lieten afspuiten. Er was geen tijd te verliezen, want het zout werkt onverbiddelijk snel in op carrosserie en onderdelen van de waardevolle motoren.

Vlekkeloos
Niets dan enthousiaste motorcrossers in de Kärcher Cleaning Area! Het regende hemelwater, maar vooral ook positieve reacties. ‘Super belangrijk’, hoorde het Kärcher-team meermaals zeggen. ‘Zeker bij deze helse weersomstandigheden is het reinigingsaspect essentieel. Een enorme toegevoegde waarde op een event van deze allure.’

50.000 liter. Zoveel met zand, zout en smeerolie vervuild water werd opgevangen. Na de races werd al dat water in tanks afgevoerd voor recycling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!