Back Back Interview

John Heeroma: ‘Heel af en toe ga ik nog wel eens mee op de truck…’

11 februari 2014

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met John Heeroma van Heman Verhuurservice BV.

Wie is John Heeroma?
John is van 1 juni 1962 en getrouwd, heeft een zoon en twee katten en is liefhebber van lekker eten en van werken. Ja, echt!

Wat is typisch ‘John Heeroma’?
Alles kan! Ik ben iemand die altijd voor anderen klaarstaat en ik vind het leuk om het onmogelijke mogelijk te maken.

Beroep en bedrijf?
Ik ben directeur en eigenaar van Heman Verhuurservice. Het bedrijf bestaat al 105 jaar en zelf werk ik er nu 30 jaar, waarvan de laatste 7 als eigenaar. Ik kende de eigenaar via de motorcross en werd hier na mijn diensttijd en een korte periode bij de PTT bijrijder. Daarna werd ik chauffeur, toen magazijnmeester, toen voorman en daarna mede-eigenaar. Tja, zo is dat gelopen. Onlangs hebben we het bedrijf uitgebreid en is er een verdieping bij gekomen. Soms kom ik aanrijden en dan zie ik weer hoe het bedrijf is gegroeid, in meerdere opzichten. Ja, daar ben ik best trots op. Heel af en toe ga ik nog wel eens mee op de truck, bijvoorbeeld bij hele grote klussen of bij klussen die tot diep in de nacht duren. Ja, dat vind ik nog steeds leuk.

Waarom deze branche?
Ik ben opgeleid als kelner en heb twee jaar als kelner in het Amstel Hotel gewerkt. Dat was echt het hoogst haalbare hoor, in die tijd. Maar toch werkte het niet, want in het weekend maakte ik steevast vieze handen en daar kon ik echt niet mee aankomen. Maar het werk, de branche heeft me altijd getrokken. Mensen blij en vrolijk maken, helpen. Vind ik nog altijd mooi.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
We werken al 21 jaar mee aan Amsterdam Diner. De eerste keer zat ik op de vrachtwagen om de spullen te brengen, en nu zit ik er als beslissend directeur aan tafel, tijdens het galadiner voor 1000 gasten. Bijna alle spullen zijn van ons, dat maakt het wel bijzonder.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Tijdens een evenement van Cap Gemini in de Jaarbeurs zaten de 4.000 gasten aan ellenlange tafels en die stonden weer rond het podium opgesteld. En op dat podium reden motoren – dat vond ik wel mooi natuurlijk.

Wat inspireert jou?
Er is zoveel dat me inspireert. Als een goede cateraar of een collega een mooi feest heeft neergezet, vind ik dat inspirerend. Enerzijds simpelweg omdat ik het mooi vind, anderzijds inspireert het me ook het dan nog mooier en beter te maken. Zo werk ik continu aan vernieuwingen binnen ons assortiment, zodat onze klanten zich daarmee weer kunnen onderscheiden.

Waar droom je nog van?
Dat we de beste verhuurder van Nederland zijn, vanwege onze kwaliteit en omdat we de mooiste, beste en meest bijzondere spullen hebben. Ja, wij ontwerpen en maken heel veel zelf; we hebben een eigen werkplaats en lassen, spuiten, zagen en draaien zelf.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik denk dat er niet zo heel veel verandert, de markt groeit niet. De verhuurmarkt zal wel kleiner worden, vooral omdat het onderhoud duur is; ik vraag me af of iedereen die kosten wel kan bolwerken. Bovendien moet je als verhuurder blijven vernieuwen, omdat mode alleen maar belangrijker wordt.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan…
Wie kies je en wat wil je die dag leren? Een dagje Piet Boon lijkt me geweldig. Het ontwerpen, al die nieuwe dingen bedenken en vanuit dat kleine Nederland het interieur van een groot gebouw in New York neerzetten. Zelf ga ik ieder jaar naar de meubelbeurs in Milaan, mooi hoor. Ik koop ook veel bladen over bouwen en interieur.

Wat was je grootste blunder?
Vroeger ben ik wel eens echt kwaad geworden op een klant. Toen ik wat jonger was, had ik soms last van een kort lontje, vandaar. Ik ben midden in de Jordaan geboren en opgegroeid, dus ik wist wel hoe ik voor mezelf op moest komen, ja. Maar ik ben gelukkig rustiger geworden.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik echt gek ben op interieurontwerpen. Mijn eigen huis heb ik helemaal zelf gebouwd, letterlijk. Vlechtwerk, binnenmuren, metselen, dakpannen, waterleidingen, elektra – alles. Elk vrij uurtje ging naar dat huis.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Probeer je eigen identiteit niet te waarborgen door alles zelf in te kopen; de trends veranderen daar te snel voor.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!