Back Back Interview

Jeroen Tielens: ‘Ik zie een afname van de grotere eventlocaties’

11 februari 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat zijn hun dromen? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien zij de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze keer maak je kennis met Jeroen Tielens, directeur van Imagine Nation / Theater Amsterdam.

Wie is Jeroen Tielens?
Ik ben 39 jaar, ongehuwd samenwonend en we hebben drie kinderen van 15, 12 en bijna 1 jaar.

Wat is typisch ‘Jeroen Tielens’?
De dag beginnen en eindigen met een lach!

Beroep en bedrijf? Waarom deze branche?
Ik ben directeur van Imagine Nation / Theater Amsterdam. Van origine kom ik uit de televisieproductie-wereld. Het vermaken en entertainen van mensen geeft me een heerlijk gevoel en ik stel me graag ten dienste van de organisatie om dat mogelijk te maken. In de theaterwereld specifiek kun je diverse emoties bij mensen overbrengen en dat lukt in het geval van onze theatervoorstelling ANNE, over het leven van Anne Frank, enorm goed als ik de reacties van bezoekers mag geloven.

Mooiste evenement dat jullie mochten hosten / organiseren?
Dat zijn er meerdere, echter zeer speciaal binnen Theater Amsterdam was dat het eerste grote event na de opening van onze locatie. Geen enkele stress, alles strak georganiseerd en de klant tevreden.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Bij een eerdere werkgever maakte ik deel uit van de organisatie van de Koningsvaart bij de inauguratie van de nieuwbakken Koning Willem-Alexander. De saamhorigheid die toen in een team van 30 man ontstond vervult me nog steeds met trots.

Wat of wie inspireert jou?
Mensen om mij heen tijdens het werk. Als je bijvoorbeeld een geluidstechnicus hele vaktechnische verhalen hoort vertellen over het hoe en waarom van het continu schuiven van de panelen… daar krijg ik energie van.

Waar droom je nog van?
Ik droom niet zoveel want ik heb een klein mannetje van bijna 1 die nog weleens wakker wil worden ’s nachts. Maar als ik de kans krijg, droom ik over meerdere theaters in ons bedrijf. Naast Theater Amsterdam ontwikkelen we nu een nieuw theater in Londen, dus we zijn op de goede weg. Op persoonlijk vlak droom ik ook nog steeds over het scoren van de winnende goal in een WK finale, maar ja.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik zie een afname van de grotere event locaties en daarentegen een toename van event organisatoren, met name kleinere zelfstandigen. Daarnaast zullen locaties als de onze meer mee moeten denken met de klant en deel worden van de content. Puur je locatie ’s ochtends open doen en de koffie klaarzetten is er niet meer bij.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten, en waarom?
Karin de Groot van IDTV Live, omdat mijn afspraken met haar gemiddeld vier keer verschoven worden elke keer.

Wat was je grootste blunder?
Binnen Theater Amsterdam heb ik nog weinig blunders gemaakt, maar die gaan er wel komen want niets menselijks is mij vreemd. Ik heb wel een keer in mijn eerste werkweek trots met mijn mobiel een foto willen maken van de voorstelling ANNE en vergat de flits uit te zetten. Veel technici in paniek.

Hekel aan?
Met name arrogantie en neerbuigendheid. Kan ik niks mee, iedereen moet met respect met elkaar werken, of ze nou opdrachtgever of opdrachtnemer zijn.

Dol op?
Leuke activiteiten ondernemen met mijn kinderen en zakelijk gezien bekijk ik steevast het laatste halfuur van ANNE, wat ik inmiddels zo een keer of 30, 40 gezien moet hebben. Blijft me bij de keel grijpen.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ook ik kan een traantje wegpinken bij een woensdagavond film op RTL…

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Ik geloof niet zo in wijsheden. Dicht bij jezelf blijven en de juiste combinatie van verstand en gevoel blijven nastreven.

Fotocredits: Laila Schoots

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!