Back Back Interview

Ivo Willemsen: ‘Midden in het Krugerpark stond ik zonder benzine….’

25 augustus 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Dit keer maak je kennis met Ivo Willemsen, van Activo.nl.

Wie is Ivo Willemsen?
Geboren op 6 juli 1974 in Rotterdam. Na mijn studietijd ben ik blijven wonen en werken in Leiden. In 1997 heb ik Activo.nl opgericht.

Wat is typisch ‘Ivo Willemsen’?
Ik luister graag naar de meningen en ideeën van anderen, om die te gebruiken bij het nemen van mijn eigen beslissingen.

Beroep en bedrijf?
Ik ben directeur van Activo.nl. Wij begeleiden eventmanagers met het hele uitnodigingstraject, toegangscontrole en alle aspecten van een zakelijk evenement of congres. Ik geef leiding aan onze projecten en stuur de medewerkers aan.

Waarom deze branche?
In 1997 heb ik Activo.nl opgericht, een Internet Service Provider. In 2007 kwam ik met m’n bedrijf voor het eerst in aanraking met een groot evenement van KLM. Een zeer ingewikkeld uitnodigingstraject omdat het vliegrooster van de stewardessen gelijk moest worden getrokken met verschillende evenement data. Dit bleek een schot in de roos. Sindsdien richt Activo zicht op eventwebsites van zakelijke evenementen.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dit jaar heb ik meegewerkt aan het uitnodigingstraject en toegangscontrole om het grootste schip ter wereld, Pioneering Spirit te dopen. Zeer indrukwekkend om deelgenoot te zijn van zo’n groot internationaal evenement.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Ik heb eind jaren ’90 een bijeenkomst met Bill Gates bijgewoond. Hij wist alle vragen van specialisten uit de zaal met gemak te beantwoorden. Hij toonde enorme kennis van zijn vakgebied. Hoewel ik nu minder enthousiast ben over Microsoft is deze bijeenkomst mij altijd bijgebleven: Bill Gates op een barkruk op het podium; sober en juist daardoor zo indrukwekkend.

Wat inspireert jou?
Na al die jaren heb ik nog steeds een enorme passie om uitnodigingstrajecten te begeleiden. Ik vind het zeer leuk om samen met eventmanagers het voortraject van een evenement op te pakken. Vaak ben ik bij het evenement aanwezig en dan is het gaaf om het eindresultaat te zien.

Waar droom je nog van?
Verhuizen naar Midden-Amerika om daar een bar aan het strand te openen. Pluk de dag!

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Door allerlei nieuwe mogelijkheden zal de passieve deelnemer niet meer bestaan. De kracht van een evenement zal in 2020 niet alleen liggen bij de organisatie, maar veel meer bij de deelnemers. Dit klinkt misschien nog wat vaag, maar ik ben ervan overtuigd dat we die kant op gaan.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Ik zou graag mijn tennisheld Roger Federer willen zijn. Om die perfecte combinatie van techniek en balbehandeling te kunnen voelen, dat lijkt me fantastisch.

Wat was je grootste blunder?
In Kenia heb ik zonder benzine gestaan, midden in het Krugerpark. Geen bereik per telefoon en een kudde buffels om de auto heen. Niet slim om met een halve tank zo’n groot gebied in te gaan zonder goed de kaart te hebben bestudeerd. Nog nooit zo blij geweest als toen ik na uren wachten een safaribus zag.

Hekel aan…
Ik heb er een hekel aan als de communicatie niet goed verloopt. Misschien is dat ook wel een van de redenen dat ik in dit vak zit: om de communicatie soepel te laten gaan. Met een positieve inslag vind je altijd een oplossing.

Dol op…
Ik ben dol op reizen en andere culturen zien. Het klinkt afgezaagd, maar ik reis graag en als het even kan, ga ik de oceaan over.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik heb eind jaren ’90 een jaar als docent gewerkt op een middelbare school. Een dag in de week kon ik leerlingen van 16 jaar inspireren en uitdagen, terwijl ik meteen mijn eigen vaardigheden op het gebied van presenteren kon verbeteren. Nog steeds geeft het mij voldoening om kennis over te dragen.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Sta open om samen te werken: It takes two to tango.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!