Back Back Nieuws

It’s me, B.B. the Boss. Are you having fun?

21 juli 2008

De entree van topmodel Doutze Kroes zorgt voor rumoer buiten de Stadsschouwburg; De ster van de avond, die tevens de avond zal hosten, arriveert! Daar weten fotografen als Edwin Smulders en Edwin Janssen van Privé wel raad mee. Ook de videoploeg van SBS6 neemt een sprint naar buiten, om de binnenkomst van het topmodel vast te leggen. En uiteraard is High Profile ook van de partij!
Doutze heeft het vak van poseren verheven tot een ware kunst en neemt dan – nadat ze galant uit de auto geholpen wordt – plaats naast directeur van Björn Borg Nederland, René de Bruin, om haar camerablikken naar de journalisten toe te werpen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

In een tijdsbestek van een half uur neemt de ene na de andere Bekende Nederlander plaats op de Pink Carpet voor zijn of haar pose. De fotografen menen dat ze een hogere opkomst van BN’ers verwacht hadden, maar dat het waarschijnlijk te maken heeft met de tijd van het jaar waarin veel van hen met vakantie zijn. ‘Björn Borg schittert ook in afwezigheid, vanwege een privé aangelegenheid’, meent Francois Verhoeven van HV Productions, mede-organisator van het evenement.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

HV Productions is op deze avond verantwoordelijk voor alles wat niet met de theaterzaal of de catwalkshow te maken heeft. Ze leveren o.a. de hospitality dames die voornamelijk geselecteerd zijn om hun Zweedse uiterlijk; hoogblond haar en een mooi figuur om de ‘I love Björn Borg’ t-shirts en Love for All jeans goed in uit te laten komen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De hostesses wijzen iedereen netjes naar de juiste ingang, terwijl toeristen en voorbijgangers zich beurtelings afvragen wat er allemaal gebeurt in de Stadsschouwburg. “So, Bjorn Borg sells his underwear for 15 years in Holland, and that’s reason for such a big party? It’s a weird country!”, roept een Engelse toerist.

Om 21.45 uur gaat de Love for All Campagne wereldwijd van start op de catwalk van Stadsschouwburg Amsterdam. Het Friese topmodel Doutze Kroes verschijnt met veel allure op het toneel en opent de fashion show waar iedereen op zit te wachten. Dan hoor je een zwoele vrouwenstem door de speakers: “Welcome to my life. Why don’t you sit back, relax and let me put on a show for you”.

Muziek van Prince (‘also known as the Artist’) wordt ingezet en modellen als Kim Feenstra en Sylvia Geersen presenteren de nieuwe collecties womenswears, underwear, beachwear en bags. Ook prachtig gespierde mannenmodellen – die wel erg serieus kijken omdat ze hun spieren net iets te veel aanspannen tijdens de poses – wandelen behoedzaam met een roze zwembroek en zwarte sporttas de catwalk over. Een mooie show, met weinig props – 3 bolvormige stoelen en een rookgordijn waarop graffiti beelden geprojecteerd worden – maakt veel los in het publiek aan de ‘oooohhhs’ en ‘aaahhhhs’ te horen. Tussen de show door herinnert de zwoele vrouwenstem het publiek er nogmaals aan waar het zich bevindt: “Welcome to the world of Björn Borg”. Want stel je voor dat dit iemand ontgaan was!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Aan het einde van de fashion show vraagt de vrouwenstem zich meerdere keren af of het publiek tevreden is: “Hello, it’s me, B.B. the Boss. Are you having fun?”. Direct daarna verandert de catwalk in een poppodium voor de Amerikaanse jazzzanger Marc Broussard. Het publiek klapt enthousiast mee, wanneer dit menselijke instrument alle octaven uit zijn gouden keel perst. Slechts begeleid door een gitarist zingt hij ritmische nummers als ‘I heard it through the grapevine’. De artiest meldt tussen twee liedjes door nog wel even dat ook hij de troste eigenaar is van Björn Borg underwear: “I’m actually wearing Björn Borg underwear right now, and I’m proud to say so!”.

Na dit wervelende optreden komt Doutze Kroes nog eenmaal op het podium om De heer Bron, CEO van hoofdsponsor Moët & Chandon en René de Bruin, directeur Björn Borg Nederland bij zich te roepen. Doutze verspreekt zich echter in de naam van De heer Bron en excuseert zich meerdere malen, maar Born accepteert haar excuses direct en overhandigt haar en De Bruin een prachtige gepersonaliseerde extragrote fles van Moët.

Vervolgens neemt De Bruin de microfoon over en bedankt alle relaties die de afgelopen 15 jaar meegewerkt hebben aan het concern Björn Borg Nederland. HV Productions krijgt een dankwoord evenals zijn vrouw die op het balkon van Stadsschouwburg in de stoel van Koningin Beatrix zit. Bescheiden vraagt De Bruin aan het publiek of het uit het theater naar voren wilt komen, om feest te vieren op het podium. Hier wordt direct gehoor aan gegeven en binnen 2 minuten is de zaal helemaal leeg en wordt er gretig gebruik gemaakt van de Love for All discotheek.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De toon is gezet, letterlijk en figuurlijk. Zéker wanneer Don Diablo de eerste plaat opzet tijdens de afterparty. De Stadsschouwburg is omgeturnd in een liefdesnest, met een weddingchapel, een Moulin Rouge VIP en een karaokebar waar Jordan, de vrouw van zanger Peter André, nog wat valse noten ten gehore brengt! Het is een geslaagde avond, mede vanwege de strakke organisatie, de locatie en de combinatie fashion show / clubavond. Ik loop dan ook tevreden, met 3 buttons en een stickervel van Love for All, de Pink Carpet af, het Amsterdamse nachtleven in.

Bekijk hier de foto’s van Björn Borg’s 15th Anniversary.
Foto’s: Dick van Baarsel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!