Back Back Nieuws

iQ Events verzorgt i.s.m. Merk & Design Management de Officiële opening en Open Huis Lely Campus

12 februari 2014

Tijdens een feestelijke ceremonie heeft Koningin Máxima onlangs de uiterst duurzame Lely Campus in Maassluis officieel geopend. Lely, wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij, heeft met deze Nederlandse campus de toon gezet voor duurzaam en innovatief ondernemen in de agrarische sector. Met echte innovaties die zorgen voor een aangename toekomst voor mens en dier.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Twee dagen na de officiële opening gingen de deuren open voor bezoekers. Zo’n 10.000 mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ‘The Greenest Innovation Campus’ van Lely in Maassluis te bezoeken. Vanaf het moment dat de deuren open gingen om 10.00 uur tot ca. 16.30 uur was een flinke stroom bezoekers op de been om in de productielocaties en het nieuwe kantoor rond te kijken. Veel mensen grepen de kans om het meest duurzame bedrijvencomplex, dat zij normaliter alleen aan de buitenkant zien vanaf de A20, nu van binnen te aanschouwen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Koningin Máxima zette haar handtekening op een glazen plaquette nadat de wereldbol symbolisch werd overgedragen aan de volgende generatie. Daarna nam zij deel aan het rondetafelgesprek over de toekomst van de melkveehouderij. Tijdens de discussie werd duidelijk dat de uitdaging voor de melkveehouderij in Nederland om de snelgroeiende wereldbevolking verantwoord te blijven voorzien van melkproducten door alle partijen uit de melkveeketen wordt aangegaan. Juist de innovatieve ontwikkelingen uit de Nederlandse maakindustrie helpen de melkveehouder wereldwijd daarbij. Nu en in de toekomst.

Duurzaamheid boven alles
Als producent in de agrarische sector is duurzaamheid voor Lely vanzelfsprekend. Dat de nieuwbouw aan de hoogste eisen van duurzaamheid zou moeten voldoen, stond dan ook buiten kijf. De Lely Campus heeft de BREEAM-certificering -Outstanding- ontvangen als het meest duurzame kantoor- en productiecomplex in Europa.

Door de komst van Hare Majesteit Koningin Máxima voor de officiële opening van de Lely Campus heeft de campus in de week voorafgaand aan het open huis veel aandacht gekregen. Daarnaast werd bekend dat de 5 sterren BREEAM-NL certificering, de hoogste standaard voor duurzaam bouwen,aan de Lely Campus is toegekend. Dit was duidelijk te merken aan de enthousiaste reacties op de opening en de geïnteresseerde vragen van de bezoekers over de duurzame aspecten van het gebouw.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het open huis was georganiseerd voor (oud)medewerkers en hun families, omwonenden en geïnteresseerden uit de omgeving van Maassluis en Westland. Al kwamen er ook internationale collega’s en klanten uit de melkveehouderij over lange afstanden naar Maassluis om het gebouw in het echt te kunnen zien. De open dag bood vertier voor jong en oud. Naast een Campus tour, bezoek aan de productielocaties en – interactieve en real-live – presentaties van de Lely producten konden kinderen terecht in de kidsworld.

Erik van Vonderen, Director Marketing & Communications van Lely: 'iQ Events komt haar afspraken na op een professionele manier en heeft ervoor gezorgd dat wij 3 onvergetelijke events hebben gehad waar iedereen nog jaren over zal praten. Perfect georganiseerd en goed begeleid van concept tot uitvoering'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!