Back Back Achter de schermen

Inzenders presenteren cases tijdens jurybijeenkomst Gouden Giraffe

30 januari 2012

De Gouden Giraffe leeft! Woensdag 25 januari vond de tweede jurybijeenkomst plaats. Een belangrijke dag en dat was voelbaar. Met gespannen gezichten kwamen verschillende inzenders gedurende de dag binnen bij Figee Innovatie Theater in Haarlem. Het is de eerste keer dat inzenders vanuit alle categorieën in een live sessie hun case presenteren aan de jury. Met een elevator pitch krijgen zij de kans om hun case uit te leggen en vragen van de juryleden te beantwoorden.

Hoge kwaliteit van inzendingen
In de ochtend was het de beurt aan de jury Creatief, MVO en Beste Deelname om te luisteren naar de verschillende cases. Pascale de Wijs, juryvoorzitter Creatief, vertelt na afloop: ‘Het was een moeilijke klus met 23 inzendingen en de kwaliteit van inzendingen was dit jaar erg hoog. Het zijn uiteenlopende cases en waar ga je als jury Creatief dan op beoordelen? We hebben goede discussies gehad, maar zaten veel op één lijn. Een dag als deze is verhelderend en geeft de kans om de verdieping in te gaan’.

Verrast door live presentaties
De jury voor de categorie MVO is erg verrast door de live presentaties. ‘We hebben na deze ochtend behoorlijk wat verschoven. We hebben presentaties gezien waardoor we positiever over de case werden, maar ook cases die we te hoog hebben ingeschat. Dit jaar zien we meer MVO inzendingen en minder Charity. Maatschappelijk impact is doorslaggevend in deze categorie en het kostte dan ook veel moeite om te moeten kiezen door het hoge niveau’, vertelt juryvoorzitter Michiel Pot.

Niveau kruipt naar elkaar toe
De jury’s Beste Beursconcept, Effectief en Beste Congres kwamen ’s middags bijeen. De jury Effectief vond het dit jaar moeilijker dan ooit om de genomineerden te kiezen. Rob Captijn, juryvoorzitter Effectief, legt uit waarom: ‘Wij willen de prijs geven aan een winnaar waarvan de zaal begrijpt waarom hij/zij gewonnen heeft. Alles is dit jaar dichter bij elkaar gekropen hetgeen leidde tot meer kanshebbers en meer diversiteit.’

Flinke discussies
Ook voor de categorie Beste Congres was het een pittige uitdaging. ‘De top 5 van inzenders hadden we al vrij snel te pakken, maar voor het kiezen van de genomineerden hebben wij toch even flink moeten discusseren. Onze criteria gingen uit naar het beste congres die met een mooi concept kennisoverdracht en kennisdeling realiseert en daarmee een indruk achterlaat bij de mensen.’

Aanwezigheid opdrachtgevers
De inzenders zijn tevreden over hun presentaties en vinden het goed dat zij de kans krijgen om de case mondeling toe te lichten. ‘Het is een prijs die je wilt winnen, maar alleen al genomineerd zijn voelt al als winnen.’ Ook verschillende opdrachtgevers waren aanwezig tijdens deze dag om ook hun versie mondeling toe te lichten. ‘Het is leuk om je verhaal op deze manier te vertellen, maar het brengt ook goede herinneringen op’, vertelt een opdrachtgever.

Bekendmaking genomineerden
Zo gespannen als de inzenders binnen kwamen, zo nieuwsgierig lopen ze naar buiten want wie worden de genomineerden?! Woensdag 1 februari is de bekendmaking van alle genomineerden. Hoe dit gebeurt blijft nog even een verrassing… Mis het Gouden Giraffe Nominatie Team niet en zorg dat je er bent! 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!