Back Back Nieuws

Inspirerende sprekers tijdens MPI NL Conference 2011 over het thema ‘…Bluf?’

13 april 2011

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Hoort ‘bluffen’ bij de evenementenbranche? Afgelopen maandag, 11 april, gaven zeven sprekers het antwoord op deze vraag tijdens het MPI NL Conference 2011 in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Met ruim 350 deelnemers is het congres over meetings & events succesvol verlopen.

Verslaafd aan onverwachtheid
De zeven sprekers werden vakkundig aangekondigd door muzikaal dagvoorzitter Gregor Bak. Ondernemer Roland van der Vorst beet het spits af en vertelde over de geheimen van nieuwsgierigheid. ‘Mensen zijn verslaafd aan hun onverwachtheid en door deze open te laten en de mensen de ruimte te geven om te fantaseren, pas je de moderne vorm van nieuwsgierig maken toe’, legt Roland uit tijdens zijn presentatie.

Het coole neefje
James Veenhoff nam de deelnemers mee achter de schermen van de Amsterdam Fashion Week. ‘Wij wilden het coole neefje van de New York Fashion Week zijn en dat heeft gewerkt. Amsterdam staat op nummer 6 van beste modestad’.

Bluf is een intentie
Eén van de meest innovatieve uitgevers van Nederland, Oscar Kneppers, liet zien hoever ‘Bluf’ hem heeft gebracht en de komende jaren zal brengen. ‘Bluf heeft een negatieve lading. Ik zie bluf als een intentie wat met aandacht tot een resultaat kan leiden. Breng de intentie tot leven, want zolang het niet bewezen is, is het bluf’.

Upload Cinema
Na elke spreker liet Dagan Cohen het in zijn ogen meest toepasselijke filmpje over dit onderwerp op YouTube zien. Ook vertelde hij hoe het helpen van een klein buurtbioscoopje eindigde in Upload Cinema met een terugkerende filmavond in reeds 15 bioscopen en binnenkort zelfs in het buitenland.Foto's: Barbara van Baarsel

Bluffend door het leven

Intermezzo’s waren er van Robert de Vries van Energizer XL en kunstfluiter Geert Chatrou. Robert de Vries is een magische entertainer die, zoals hij zelf zegt, zich door het leven heen bluft en dit combineert met gezond ondernemersverstand. Geert Chatrou is wereldkampioen kunstfluiten en lacht tegenwoordig een stuk vaker nu hij zijn geld met fluiten kan verdienen.

Wereldkampioen debatteren
Maar Geert was niet de enige wereldkampioen tijdens NL Conference. Sharon Kroes, wereldkampioen debatteren, ging actief met de deelnemers aan de slag en leerde ze argumentatielijnen op te bouwen. Zeer praktisch bij het overtuigen van (interne) opdrachtgevers. 

Maidenspeech
En Hans Janssen hield zijn maidenspeech op de NL Conference, dat ging hem zeer goed af. Hans is organisator van inspirerende seminars als “MBA in één dag” en liet ons zelfs één vies plaatje zien.

Scheiding tussen realiteit en techniek
De laatste spreker was kunstenaar Daan Roosegaarde, hij won de Dutch Design Award en liet de sociale kant van kunst zien en dat de scheiding tussen realiteit en techniek langzaam aan het vervagen is. Comedian Armand Schreurs sloot de dag af met zijn poppentheater en de meest opmerkelijke momenten van een inspirerende dag.

Meer dan alleen een conference
De organisatie zet de conferentie graag online door en heeft speciaal voor de deelnemers een LinkedIn groep opgezet. Zo kunnen deelnemers ook na het congres in contact komen met medebezoekers.
Dagvoorzitter Jan-Jaap In der Maur was één van de deelnemers tijdens NL Conference 2011. Lees hier zijn verslag van deze dag en waarom hij het een doorslaand succes vond.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!