Back Back Achter de schermen

Inspiratie 2010 l Marieke Prins: ‘Ongegeneerd te durven zijn wie je bent’

28 december 2010

Marieke Prins – de Vos, High Profile Uitgeverij

Wie mij het meest heeft geïnspireerd?
Uit de vele (nieuwe) mensen die ik het afgelopen jaar heb ontmoet? Eerlijk? Ik kan niet kiezen!! 

Ik kan zoveel energie krijgen van de mensen die ik bewonder. Neem nou het interview met Eva Jinek (32[afbeelding niet meer beschikbaar]  jaar) afgelopen weekend in De Volkskrant. Naast dat haar prachtige foto’s (door Stephan Vanfleteren) eruit knallen. Staat ze voor wat ze doet, ongeacht wat men over haar denkt. Je moet sterk in je schoenen staan als je mooi en intelligent bent (oké, oké en toevallig met een beroemde advocaat het bed deelt.)

Als ik dichterbij huis kijk maak ik vreugdesprongetjes van mensen die durven . Durven open te zijn. Als ik op maandagochtend een blogbericht van Helmi van Doorn of Atje van Deinum binnen krijg, ben ik oprecht ontroerd over het ongegeneerd durven van deze twee (jonge) vrouwen op ons blog. Het is ook geen toeval dat ze tot de meest gelezen blogberichten van 2010 behoren!!

Een kwestie van durven heeft ook met doen te maken. Voor een nieuwe wending in je leven kiezen. Wie afgelopen jaar ook gedurfd heeft is mijn (ex) collega Barbara van Baarsel (30 jaar). Zij is voor zichzelf begonnen en is nu als redacteur (ondertussen een geweldige moeder, verloofde en vriendin) een succesvolle freelancer en gelukkig schrijft ze nog altijd voor High Profile.

Volledig opgaan in talent
Naast deze personen is er een die mij enorm intrigeert heeft in 2010. Het opperste personage van  bewondering en durf. Bij een writers block gaat alles weer borrelen zodra ik haar teksten hoor. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet met haar muziek de mooie, trieste, bewonderenswaardige zaken van het leven doorneem. Zij gaat volledig op in haar talent en koos vorig jaar voor een ander genre nadat ze het ‘veilige succes’ van daarvoor verliet. Alle mensen die mij het afgelopen jaar hebben geïnspireerd in deze branche, hebben allemaal iets van deze zangeres: Wende Snijders. Passie, talent, durf…

Sinds zij dit nummer een paar jaar geleden vertolkte ben ik om en het is tevens mijn droom die ik iedereen gun in 2011:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!