Back Back Achter de schermen

Inspiratie 2010 l Helmi van Doorn: ‘Ik leef nu!’

20 december 2010

Wie heeft jou in 2010 het meest geïnspireerd en waarom?
Veel namen schieten door mijn hoofd. Zowel privé als zakelijk. Afgelopen jaar ben ik zoveel nieuwe (mooie) mensen tegengekomen. Maar helaas ben ik ook een heel mooi en bijzonder mens verloren in 2010.  In maart 2010 gaf mijn schoonvader de strijd na 9 maanden op. Al die jaren ervoor heeft hij mij vooral geïnspireerd een beter mens te zijn voor mijn omgeving, mezelf en niet te vergeten zijn zoon Pol. En ondanks de tegenslagen van dit jaar, is Pol degene die het meest optimistisch is, positief  blijft. Hij is de persoon die mij het meest heeft geïnspireerd en zal blijven doen.

Pol & Helmi

Bijzonder mens
Zomaar een dag bij De Wereld van Sophie in Utrecht. ‘Helmi, komt Pol vandaag nog langs?’ ‘Vandaag denk ik niet nee, misschien morgen einde van de dag.’ ‘Oh jammer…’. Pol is de grote broer van Sophie en komt zo af en toe als een wervelwind ons kantoor binnen. Soms noemen we hem ook creatief tekstschrijver of creatief brein van Sophie. Laatst vroeg een opdrachtgever of Pol er toch wel weer bij zou zijn bij het volgende evenement. Het wordt toch eens tijd voor zijn eigen visitekaartjes, maar….dat vindt zijn huidige baas waarschijnlijk wat minder leuk. Wanneer Pol binnenkomt lijkt iedereen op te leven, de ruimte wordt gevuld met een soort positieve straling. Als ik het even niet meer zie zitten of iets wat minder positief inzie, dan is daar altijd het eeuwige optimisme van Pol. En dat ondanks zijn eigen enorme tegenslag begin dit jaar.

Hij inspireert mij om door te zetten met De Wereld van Sophie, maar ook om dingen anders te doen, beter of gewoon niet te doen. Vooral buiten kantooruren wanneer we samen op een terras zitten, genieten van lekker eten en goede wijn, rondfietsen of opnieuw ons vertrouwde Barcelona bezoeken. Juist dan kan hij mij verrassen. Uit het niets komt hij met een goed idee waar ik dan weer op in kan spelen. Dat is uiteindelijk ook hoe Sophie is ontstaan, daar op het strand in Barcelona ruim 2 jaar geleden.
En niet te vergeten als ik zijn postings op zijn weblog lees…..probeer het zelf maar eens. Een van zijn mooie postings uit 2010: http://poltummers.typepad.com/pol/2009/07/keeper.html

Dank je wel lieve Pol! Deze is voor jou en je vader:

Welke droom gaat volgens jou in 2011 werkelijkheid worden en waarom?

John Lennon: "Do something of your own, start something new. Live your life now!”

In ieder geval de droomkeuken die we voor ogen hebben. Waar we dan veel en vaak met familie en vrienden lang kunnen tafelen bij het kookeiland…..… 

Waar Pol zijn kookkunsten verder kan uitbreiden en waar ik dan enorm van kan gaan genieten.  Een plek die helemaal bij ons past en waar nog veel mooie herinneringen gemaakt gaan worden. Waar we onze blije momenten en onze droevige momenten gaan delen en vooral veel goede en inspirerende gesprekken gaan voeren met iedereen die ons lief is.

En De Wereld van Sophie krijgt misschien wel een nieuw evenementenzusje in 2011, maar dat houden we nog even voor ons. Kortom ik leef nu!

Helmi van Doorn, De Wereld van Sophie

Van de redactie:
Onze lezers, de mensen die wij tegenkomen, spreken, zien en horen. Vormen onze inspiratiebron. De redactie van High Profile vraagt daarom de komende week verschillende mensen die ons inspireren een antwoord te geven op de vraag: Wie heeft jou het meest geïnspireerd in 2010? En de vraag: Welke droom komt uit in 2011? Het is tijd om wat inspiratie te delen zo aan het einde van het jaar… 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!