Back Back Achter de schermen

Inspiratie 2010 l Atje Deinum: ‘Openstaan om het te ontvangen’

22 december 2010

Atje Deinum, Partner in Events.

Wie heeft jou in 2010 het meest geïnspireerd?

Inspiratie komt vaak op onverwachte momenten en van alle kanten. Ik kan daarom ook niet één naam noemen. Het zijn juist al die verschillende mensen die ik ontmoet, die mij inspireren. Ook de natuur, een goed boek, een bezoek aan het theater of een mooie wandeling zorgen voor inspiratie.  

Inspiratie is volgens mij ook er voor open willen staan. Soms ben ik druk en hol ik maar door en sluit mezelf daarbij af van wat er om mij heen gebeurd. Want alles wat gecreëerd moeten worden, is er eigenlijk al. Inspiratie is het moment waarop je openstaat om het te ontvangen.

Inspiratie krijg je niet op commando. Door stil te worden en te luisteren naar wat er al is, hoef je het niet allemaal zelf te verzinnen. In week 32 schreef ik een blog over ‘Lang leve het luieren’. In een samenleving waar “druk, druk, druk” en overvolle agenda’s hoog in het vaandel staan, is alleen al de suggestie van tijdverspilling voldoende om dagdromen taboe te verklaren.

Maar juist door zo nu en dan stil te staan en even pas op de plaats te maken, kan ik die onbevangen en nieuwsgierige houding volhouden en sta ik open voor de inspiratie die mijn omgeving mij geeft. 

Welke droom gaat volgens jou in 2011 werkelijkheid worden?

Van 2011 wil ik graag een sprankelend en onvoorspelbaar jaar maken van constante vernieuwing. Maar ook een jaar waarin ik leer om mislukkingen en oncomfortabele momenten te accepteren. Door los te laten dat ik indruk moet maken, dat ik ook mag falen en juist die momenten leer te zien als een fundament voor latere successen. Hoe ik dat ga doen?

Door elke dag iets nieuws te ontdekken of te doen. Door buiten de gebaande paden te gaan en me te laten verrassen. En ik sta mezelf toe dat dit niet elke dag groots hoeft te zijn, maar dat ook het ontdekken van een nieuwe wandelroute, het lezen van een andere krant of het toevoegen van een onbekend ingrediënt aan de maaltijd al voldoende kan zijn voor inspiratie.

Kortom: het leven wordt één groot, spannend avontuur als je er met een open, ontvankelijke en nieuwsgierige houding doorheen reist, als een enthousiaste toerist in je eigen bestaan!

Ik wens iedereen een inspirerend 2011 vol vernieuwing!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!