Back Back Nieuws

Ideeën en adviezen #24uuronbegrensd in Stadsschouwburg overhandigd

24 september 2015
Lilianne Ploumen en Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, vice-voorzitter FNV Catelene Passchier en voorzitter VNO NCW-west Marry de Gaay Fortman hebben in de Stadsschouwburg Amsterdam de eerste versie van de ideeën en adviezen van de ‘inzameling van denkkracht’ voor de vluchtelingencrisis #24uuronbegrensd in ontvangst genomen.

De ideeën en adviezen zijn het resultaat van een spoeddenktank die werd bijgewoond door een grote groep kopstukken uit het bedrijfsleven, de cultuursector, de journalistiek en politiek. Samen formuleerden zij oplossingen op de lange termijn voor de vluchtelingencrisis vanuit een visie voor Europa 2030.

24uuronbegrensd
Het document, dat op 24uuronbegrensd.nl te downloaden is bevat inzichten en ideeën over het Europa van 2030, vanuit de onderwerpen global economy, technologische disruptie, vergrijzing en verstedelijking. Vervolgens worden er ideeen en adviezen gegeven over werk en opleiding, wonen en integratie en sociale cohesie, aangevuld met enkele ‘freestyle’ ideeën over allerlei onderwerpen. Later deze maand zal er een uitgewerkter document verschijnen, aangevuld met de vele suggesties die nog altijd via de website 24uuronbegrensd.nl binnenstromen.

Aangespoord door het snel georganiseerde burgerinitiatief van #24uuronbegrensd onthulde burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan bij de uitreiking van de plannen dat de gemeente Amsterdam, eveneens binnen een week tijd georganiseerd, 1.500 plaatsen voor noodopvang zal gaan vrijmaken.

Fotocredits: Fedde de Weert – fotostudio FdW

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!