Back Back Achter de schermen

Hoera! We hebben een hoogleraar…

08 augustus 2007

HoogleraarGisteren werd bekend dat Ed Peelen, hoogleraar Direct marketing/CRM aan de Business Universiteit Nyenrode, de eerste hoogleraar Eventmarketing wordt.

"In de afgelopen maanden hebben we de voorbereidingen voor de Leerstoel Eventmarketing en -Communicatie kunnen afronden. Eerste hoogleraar die deze leerstoel gaat bezetten is prof. dr. Ed Peelen, tevens hoogleraar Direct Marketing/CRM aan de Business Universiteit Nyenrode en partner bij het Rotterdamse ICSB Marketing en Strategie", aldus de IDEA nieuwsbrief.

Da’s goed nieuws voor ons vak. Een heusche Hoogleraar. En korting op juridische bijstand, volgens hetzelfde bulletin. Bij Kennedy van der Laan. Een perfecte club by-the-way. Jarenlang onze huisconsiglieri geweest.

Waarom ik die twee bij elkaar veeg? Nou, ik doe nog wel eens een gastles of een workshop op deze of gene (HBO)opleiding. En ik ben nog steeds niet echt onder de indruk van het niveau. En staar bovendien regelmatig als een aap naar een horloge, verbijsterd over hoe de lettergrepen: "mar-ke-ting" in ons vak nog al eens misbruikt worden. De nieuwsbrief bevat dus dubbel verheugend nieuws: we hebben een Hoogleraar en als hij zijn vruchten niet afwerpt, kunnen we bij verbrijzelde klantverwachtingen nog altijd een beroep doen op de de korting van Kennedy.

Nu even serieus: Peelen’s benoeming is heel goed nieuws. Zeker voor een DM-, c.q CRM’mer zijn de mechanieken van eventmarketing geen rocket science. Waar een enkeling daarover in de vorige eeuw al boekjes schreef, is er nog steeds geen uniforme standaard omarmd. Geen prognostiseerbare, bestuurbare en accountable wijze van strategisch denken en handelen.

Terwijl die toch al bestaat sinds…. nou ja, sinds die boekjes dus. Maar hij wordt niet gedoceerd en slechts bij uitzondering toegepast. Dat ligt overigens niet geheel aan de bureaus. Klanten vragen er naar mijn ervaring ook veel te weinig om. En ik heb af en toe zelfs wel eens de indruk, dat ze het ook een beetje eng vinden als een heleboel zaken, die traditioneel via de onderbuik werden geëvalueerd, opeens kraakhelder en in alle scharkeringen van implicatie, rock solid op tafel liggen.

Dus daar ligt uw uitdaging, Weledelgeleerde. Aan de slag voor God en Vaderland! En als je grondtroepen zoekt, bel. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!