Back Back Achter de schermen

High Profile Masters aan de Turkse Rivièra snelkookpan voor verbroedering

29 september 2010

Je moet het maar aandurven. 45 vooraanstaande mensen uit de evenementenbranche op een vliegtuig naar Turkije zetten onder het motto: laat ze kennismaken met de incentive Turkije als golfbestemming. De High Profile Masters 2010, dat werd mogelijk gemaakt door Corendon Events, ging deze uitdaging van 23 t/m 26 september aan.

Voor het eerst in de High Profile Masters geschiedenis gingen we met dit golftoernooi de grens over. Met een kritisch publiek dat werd gedoopt in een saus van prachtig weer, luxe hotels, overvolle buffetten, immense golfbanen , strand en een lauwwarme zee. We zaten voor het gemak ultra-inclusief: sterke drank inbegrepen. 

Koffiecorner 
Dat de genodigden de uitnodiging voor deze sportieve incentive serieus namen, bleek al bij vertrek. Menigeen had zijn of haar eigen golfset ingecheckt dus aan motivatie geen gebrek. De verbroedering sloeg al toe toen we elkaar ’s nachts om twee uur troffen bij de koffiecorner op Schiphol al waren er velen die geen moeite met dit tijdstip hadden. ‘Dit zijn de uren die ik normaal ook draai in mijn business’! Duh…Op naar Antalya…

Ontwaakt uit onze reis werd de toon meteen gezet. Gehuld in een decor van prachtig uitzicht en heldere ochtendzon werden we ontvangen met een Turks ontbijt in Stella’s Manzara. Romantiek ten top. Het was dan ook even anders om daar je Champagneglas tegen dat van een van je branchegenootjes aan te tikken maar daar moest iedereen zich maar even overheen zetten. En zo geschiedde ..

Na aankomst in het Sirene GolfHotel in Belek mocht iedereen zich vermaken met slapen, zonnen, zwemmen of zich onder handen laten nemen in de wellness spa. En neem van mij aan dat de Turkse, Russische, Thaise masseurs hun handen vol hadden aan de delegatie van de High Profile Masters.

Oo, ja golfen
Dat zouden we bijna vergeten. Er moest nog gegolfd worden. Iedereen op tijd naar bed om de volgende ochtend ten strijde te gaan. Twee prachtige golfbanen waren door de organisatie geselecteerd. Na vele ‘ohs’ en ‘ahs’ kon de tweedaagse battle beginnen. Voor de niet-golfers onder het gezelschap was ook gedacht. Zij mochten de eerste dag onder toeziend oog van de Turkse golfkampioen ( ‘Hello, I’m famous in Turkey.’…’Oké ….. Hi famous’) een clinic volgen en de tweede dag raften of zich te goed doen aan een sightseeing en shoppen in Antalya.

Corendon Events had erg haar best gedaan om een oplopend avondprogramma samen te stellen. Werd er de eerste avond nog gedineerd in het buffetrestaurant van het hotel, nuttigden we de tweede avond een à-la-cartediner in een van de hotelrestaurants. Op de laatste avond werden we ontvangen in de oude haven van het centrum van Antalya waar we dineerden aan het water met een terras tegen de rotsen op en de laatste avond tot diep in de nacht hebben gevierd.

Verrijking
Het vloog er zo maar uit toen ik met een van de deelnemers, Rick Claus in dit geval, na drie dagen High Profile Masters in de slurf voor het vliegtuig naar Nederlands stond te wachten. ‘Je hebt mijn leven verrijkt’ zei ik tegen hem. Ik schrok er zelf ook van maar meende het wel (die avond daarvoor vertelde ik tegen Anne-Mieke van den Hoeven, geheel nuchter overigens, dat ik na een middag met haar in het bizarre luxe hotel Mardan Palace cocktails had gedronken, ook meer van haar ben gaan houden en na een terugreis verplicht naast Marc Liethof te hebben gezeten, heb ik ook voor deze storyteller een zwak). Ik ben een Boogschutter en flap dat soort dingen er nu eenmaal snel uit en heb de handicap dit soort acties dan ook altijd te moeten delen.

Enfin. Een (golf)reis in deze entourage, goed georganiseerd met een nog beter gezelschap doet het proces van kennismaken met de mensen met wie je daar vertoeft versnellen. Incentive golfreis Turkije (door Corendon Events): geslaagd!

En ik ben niet de enige die hier zo over denkt . Bekijk hier de reacties van enkele deelnemers. Nou moet ik er wel eerlijk bij vermelden dat deze opname na drie dagen High Profile Masters en enkele uurtjes slapen zijn gemaakt (Ze zijn in het echt nog mooier):

Bekijk hier een selectie van de foto's in slideshow
Bekijk hier een selectie van de foto's

Lees in Events november alle Facts en Figures over deze bijzondere editie van High Profile Masters 2010

Door Marieke Prins de Vos

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!