Back Back Locaties

Het verhaal van de varende venue: ‘MS de Waterman’

03 november 2014

Samen het glas heffen met collega’s of een toost uitbrengen op het kersverse bruidspaar. En dat terwijl de Rotterdamse wateren en kades kabbelend aan je voorbij gaan. Een varende venue, dat aanmeert op locatie en gasten meevoert op een feestelijke tocht door Nederland. Rob Daalhuizen vertelt ons over het verhaal en de mogelijkheden van MS de Waterman.

Onvergetelijke vaarervaringen
Sinds een paar maanden wordt “MS de Waterman” door haar nieuwe partner ingezet voor uiteenlopende feesten, presentaties en bijeenkomsten. Van grandioos, groot (500 man) tot knus, klein (50 man); een geschikte locatie voor zowel zakelijke als ‘persoonlijke’ events. Het 750m2 tellende partyschip bestaat uit 3 verschillende ruimten en een buitendek met een totale capaciteit voor 500 personen.

Daar willen we meer over weten. Waarom is de keuze voor een nieuwe eventlocatie gevallen op deze bijzondere boot? En wat maakt deze venue tot een andere dan alle andere? We vragen het Rob Daalhuizen, operationeel directeur van Bon Bon party service en medeverantwoordelijk voor de onvergetelijke vaarervaringen op MS de Waterman.

Aanmeren voor de deur
De naam “MS de Waterman” doet meteen denken aan water. En dat is niet voor niets. Deze varende venue kan, ondanks haar thuishaven Rotterdam, in heel Nederland als ook in België geboekt worden en aanmeren. “We krijgen uiteenlopende aanvragen voor een event op de Rotterdamse wateren. Maar ook bedrijven met een eigen kade elders in het land weten ons te vinden. Een feest aan wal en een afterparty op de boot, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Dat maakt deze eventlocatie tot een hele flexibele”, legt Daalhuizen uit. Iedere aanlegplaats, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en Antwerpen, beschikt over parkeermogelijkheden en openbaar vervoer op een steenworp afstand.

Modern vs. Authentiek
Als eventspecialist hebben we weinig verstand van varen. Dat laten we graag aan de experts over”, aldus Daalhuizen. “Waar we wel originele ideeën over hebben, is de ‘sfeer’. Als het aankomt op een sfeervolle inrichting, een verrassende culinaire invulling en persoonlijke service hebben we veel ervaring. Dat is terug te zien in het moderne interieur van het schip. We hebben geluisterd naar de eventwensen van onze gasten en daarmee onze stempel kunnen drukken op de finishing touch. Zowel in het interieur als in de keuken. Ondanks de hypermoderne inrichting, hebben we het authentieke karakter van de boot behouden. Zo is het bovendek nog helemaal in originele staat.”

De Nieuwe Maasvlakte
“Ook voor kleine groepen van 50 gasten is de varende venue geschikt. We gebruiken dan alleen de voorzijde van het schip zodat een klein event ook een knusse aangelegenheid blijft.“

De meeste aanvragen voor een gezellige middag of avond op de boot komen voor personeelsfeesten en relatie events. Steeds vaker ontvangt de MS de Waterman groepen die speciaal meevaren om de Nieuwe Maasvlakte vanaf het water te kunnen zien. Naast zakelijke bijeenkomsten vinden ook bruiloften, vrijgezellenborrels en andere familie evenementen plaats op de MS de Waterman. “We hosten hier echt een mix tussen ‘zakelijk’ en ‘particulier’”, aldus Daalhuizen.

Kijkje in de keuken
Tijdens het netwerkevenement ‘Mosselen aan de Maas’ in september en een bezichtigingsevent op 16 oktober hebben nieuwsgierige, potentiële gasten een kijkje kunnen nemen op het schip. In grote getale liepen ze over het dek om vervolgens een blik te werpen in de verschillende ruimtes. “Dat het schip zowel geschikt is voor een kleinschalig diner als voor een groot feest, was voor de bezoekers een verrassing”, lacht Rob.

Indien de catering wordt verzorgd door Bon Bon party service, vinden de voorbereidingen plaats buiten de boot. De koks bereiden alle gangen aan wal om ze vervolgens aan boord af te maken. “Op die manier kunnen we onze gasten op dezelfde culinaire wijze verassen als dat ze van ons gewend zijn op het vaste land.”

Waterman wensen
Op de vraag waarom de MS de Waterman een aanwinst is voor het Bon Bon-portfolio, is Rob Daalhuizen duidelijk: “Om onze gasten nóg een extra optie te kunnen bieden en onze horizon letterlijk te verbreden. Er ontstond vanuit onze huidige klantenkring een vraag naar een varende feestlocatie. Die hebben we met MS de Waterman in huis gehaald.”

Op het Waterman-wensenlijstje prijken events als de Wereldhavendagen en SAIL Amsterdam. “Maar ook personeelsverenigingen die op zoek zijn naar een compleet programma op maat zijn meer dan welkom. Samen met ons evenementenbureau GO4 events kunnen we aan veel wensen invulling geven.”

Typische vaarevents
“Een voorbeeld van een typisch vaarevent is de vaartocht die we onlangs hebben georganiseerd voor 300 gasten van ondernemersverenigingen uit de buurt van Rotterdam. We voeren langs de thuishavens van de verenigingen, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Heerjansdam. Iedere Burgemeester vertelde iets bij zijn eigen plaats. Op die momenten komt de MS de Waterman als eventlocatie echt tot zijn recht.”

Naast de MS de Waterman beschikt Bon Bon party service over een tweetal restaurants en brasserie in Rotterdam, GO4 events en Models for Events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!