Back Back Nieuws

Het nieuwe Schloss Ahrenthal heet de zakelijke markt welkom

28 februari 2011

De decoratieve cijfers 1890 prijken op de voorgevel van het negentiende-eeuwse Duitse slot: Schloss Ahrenthal in Sinzig. Het mooie is dat dit het nieuwe gedeelte van dit robuuste pand is. De rest stamt uit de achttiende eeuw, te weten het jaar 1740. Châteauform’ presenteert met veel trots zijn dertigste seminarlocatie in Europa, en daarmee de eerste vestiging in Duitsland.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Nostalgie en state of the art gaan hand in hand
Zoals alle locaties van het Franse bedrijf Châteauform’, kent Schloss Ahrenthal ook een sterke beleving en heeft het specifieke karaktereigenschappen die men zeker niet overal tegenkomt. Denk daarbij aan kenmerken als inspirerend, rustiek, nostalgisch, heimelijk, het echte thuisgevoel en Middeleeuws. Dit alles in een modern jasje met de beste high tech en state of the art faciliteiten.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Ter bevordering van teambuilding
Schloss Ahrental beschikt over 61 hotelkamers, die allen zeer smaakvol zijn ingericht als ware vertrekken van een oud kasteel, met glanzend gelakte houten vloeren, hoge plafonds en zware gordijnen. Kenmerkend voor alle Châteauform’ locaties is de afwezigheid van televisies in de slaapruimtes. ‘Dit is ter bevordering van de teambuilding,’ weet Inge Kroonenberg, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische klantcontacten, te vertellen.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Gemoedelijke en vrije sfeer
En er wordt nog meer gedaan en gelaten om de teamspirit van gezelschappen te bevorderen. Sport en spel is bij Châteauform’ laagdrempelig zodat iedereen kan en mag doen waar hij zin in heeft. ‘We hebben alle materialen voor het beoefenen van vele sporten in huis; van ballen tot schoeisel en van mountainbikes tot Nintendo Wii’s,’ aldus Kroonenberg. Net als bij de andere locaties van het Franse bedrijf heerst ook bij Ahrenthal een heel gemoedelijke en vrije sfeer. Het gastkoppel geeft iedereen een warm welkom met een persoonlijke welkomstboodschap op de kamer, de open bar en het transparante kostensysteem (een vast bedrag per persoon per 24 uur, waarin alles is inbegrepen).

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Een must-see 
Schloss Ahrenthal biedt – na een intensieve renovatie – 16 vergaderzalen, inclusief 1 auditorium en 1 boardroom. Deze seminarlocatie ligt op 25 minuten van Cologne Bonn Airport, 60 minuten van Frankfurt Airport en op slechts 30 minuten van Bonn Trainstation. Een must-see voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere locatie, maar bovenal voor iedereen die geïnspireerd wil raken.  

Bekijk hier direct de fotoreportage op Flickr.com »

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

LocatieReport in Events
Geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie? Lees het uitgebreide LocatieReport in de eerstvolgende uitgave van Events (eind mei 2011). Of neem alvast een kijkje op de website van Châteauform'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!