Back Back Nieuws

Het Amsterdamse Proeflokaal pop-up restaurant geopend

06 juli 2016

10 dagen lang proeven en beleven tijdens het EK Atletiek

Het Stadionplein in Amsterdam is volop in ontwikkeling. Er wordt gepland, gebouwd en opgeleverd. Het grote plein tegenover het Olympisch Stadion moet het nieuwe kloppende hart van dit stukje Amsterdam worden. Met Het Amsterdamse Proeflokaal als bruisende spil. Van 1 tot en met 10 juli kunnen gasten alvast een voorproefje nemen bij de pop-up versie van dit nieuwe concept.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

In december 2016 opent dit nieuwe ‘Theater voor Gastvrijheid, Smaak en Educatie’ haar deuren. Het belooft een concept te worden waar zowel toeristen en foodies als Amsterdammers en buurtbewoners hun hart op kunnen halen. Een plek waar horecatoppers in de dop de kneepjes van het vak leren en waar gasten niet alleen genieten van lekker eten en drinken maar ook van een onvergetelijke avond uit. Het Amsterdamse Proeflokaal is meer dan een nieuwe horecazaak alleen. Wat dat precies betekent? Dat kunnen we 10 dagen lang alvast ‘proeven’ en ‘beleven’ bij de pop-up versie van het restaurant.

EK Atletiek voor de deur
Van 1 tot en met 10 juli staat er een grote witte tent van Het Amsterdamse Proeflokaal midden op het Stadionplein, vlak naast het nieuwe ‘theater’ dat nu nog in aanbouw is. De timing is geen toeval, want nog geen 100 meter verderop gaat vandaag de EK Atletiek van start in het Olympisch Stadion. 88 jaar na de Olympische Spelen staat de sporttempel weer in het teken van internationale records en sportieve hoogtepunten. ‘Het belooft een groot spektakel te worden. Er zijn al 100.000 kaarten verkocht dus we verwachten een hoop mensen over de vloer’, lacht Hans Bosma van Het Amsterdamse Proeflokaal. ‘Het EK is de perfecte gelegenheid om ons nieuwe concept alvast onder de aandacht te brengen en mensen kennis te laten maken met de gedachten erachter. De kaart, de drankjes en de sfeer geven een goed beeld van hoe het er straks ‘bij de buren’ aan toe zal gaan.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Leren, proeven en beleven
Naast een groot buitenterras en lange, sfeervol gedecoreerde tafels binnen, beschikt de pop-up versie van Het Amsterdamse Proeflokaal over een extra ruimte waar presentaties en lezingen gegeven kunnen worden. Op vrijdag 1 juli werd er een live-uitzending van BNR – The Friday Move met Wilfred Genee uitgezonden en vanaf vandaag staan er proeftafels klaar waar ROC-studenten de komende dagen leren proeven, serveren en een beleving neer te zetten. ‘Educatie is niet voor niets een van de pijlers van Het Amsterdamse Proeflokaal. We vinden het belangrijk om studenten in de praktijk te laten zien wat het horecavak precies inhoudt. Vandaag ondertekenen we onze nieuwe samenwerking met het ROC Amsterdam en House of Hospitality, een publiek-privaat samenwerkingsverband waar wij onderdeel van zijn. Zo leggen we de basis voor een lange termijn opleidingstraject.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Niet alleen studenten maar ook beleidsmakers, voedingsorganisaties en nieuwsgierige gasten kunnen straks bij Het Amsterdamse Proeflokaal terecht om geïnspireerd te worden. ‘Tijdens bijeenkomsten over Slow Food bijvoorbeeld, met een bezoek aan de ‘wijnwereld’ en het ‘bier proeflokaal’, tijdens een ontdekkingstocht door de culinaire geschiedenis van Amsterdam, of bij een masterclass ‘biefstuk bakken’. Het pop-up restaurant is nog maar het begin’, aldus Bosma.

Door: Eline van Nunen-Jansen – Buro Barcode

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!