Back Back Achter de schermen

Het afkicken is begonnen voor olympisch verslaggeefster Ally

26 februari 2014

“Na de medailleregen in Sochi en de lintjesregen in de Ridderzaal, sloot ATP Event Experts gisteren de olympische periode af. Ook voor mij, Ally, is daarmee nu echt een einde gekomen aan mijn avontuur in Sochi. Drie weken lang versloeg ik de Olympische Winterspelen van binnenuit maar nu is, zoals minister Edith Schippers tijdens haar speech zei; het afkicken begonnen! 

Hoe doen jullie dat?
In totaal 24 medailles en maar liefst vier keer ‘1, 2, 3’ voor de Nederlandse equipe. Hoe doen jullie dat? En: kunnen jullie wat medailles aan ons overlaten? Die vragen werden vaak gesteld door buitenlandse media. Ook minister-president Mark Rutte en chef de mission Maurits Hendriks kwamen hierop terug tijdens de huldiging in de Ridderzaal. De premier gaf het verlossende antwoord waarop ik me helemaal kan aansluiten: “Jullie waren gewoon beter dan de rest!” En dat succes werd gisteren gevierd in de Ridderzaal. Mijn collega’s van ATP Event Experts wisten dit protocollaire evenement een feestelijk karakter te geven met de presentatie van Humberto Tan en met de nadruk op videocontent. Elke medaillewinnaar had bijvoorbeeld een eigen videoclip waardoor net zoals bij de teamoverdracht (waarvan de organisatie ook in handen was van ATP Event Experts) de focus lag op projectie en content.

De koningin van de Winterspelen
[afbeelding niet meer beschikbaar]In de Ridderzaal liep ik de onbetwistbare schaatskoningin van Sochi tegen het lijf: Ireen Wüst. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 ging zij nog met mij op stap in Londen en in Sochi was ik erbij toen ze goud won op de 3000 meter. Uiteraard wilde ze ook even voor me op de foto. Omdat Ireen al eerder geridderd was, kreeg ze niet zoals de anderen goudenmedaillewinnaars een lintje, maar een beeldje uit handen van minister Schippers. Net zoals Sven Kramer trouwens.

ATP-team ook aangekomen
Terwijl de ‘gouden’ olympiërs werden geridderd in Den Haag, kwamen mijn collega’s aan op Schiphol Airport. Na drie weken onafgebroken werken in Sochi, werden zij feestelijk ontvangen met bloemen en ballonnen. Tijdens de Spelen waren elke dag zo’n 25 collega’s aan het werk. Echt overal kwam je de ATP’ers tegen in hun herkenbare blauwe truien: op de luchthaven, achter de ticketbalie in het Holland Heineken House en in de hotels waar de gasten overnachtten.

De Paralympische Spelen
Hoewel we de olympische periode nu echt hebben afgesloten, staan de Paralympische Spelen nog wel voor de deur. Ook ik ben daar natuurlijk bij voor live verslag! Dus blijf me volgen op Facebook en Twitter!”

Door: ATP Event Experts

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!