Back Back Interview

Henk Verhoeven: ‘onder de douche krijg ik opvallend vaak nieuwe ideeën’

21 december 2012

Door: Mariska Tjoelker - Fotografie: Bram Saeys

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze week maak je kennis met Event Personality Henk Verhoeven van HV Productions.

Wie is Henk Verhoeven?
Geboren in 1950, getrouwd en de trotse vader van een zoon en een dochter. In 1987 heb ik HV Productions opgericht. Ik kom eigenlijk uit de krantenwereld, maar nadat ik een aantal evenementen had gedaan en de opening van zwembad De Tongelreep in Eindhoven had georganiseerd, besloot ik de switch te maken. Het was een grote stap, maar ik moest het gewoon doen.

Kort bedrijfsprofiel
HV Productions is een fullservice evenementenbureau. In 1987 was mijn oude werkgever Brabant Pers mijn eerste klant en in de loop der jaren heb ik dat klantenbestand uitgebouwd. We deden modegala’s, waren voorloper op het gebied van gedanste modeshows en reisden met de showtruck heel Europa door. Nu doen we nog veel meer: incentivereizen, Le Dakar, congressen – eigenlijk alles. Om ieder evenement van A tot Z perfect uit te voeren, hebben we veel zaken in eigen beheer.

Mijn motto
Haal op een ontspannen en Bourgondische wijze zoveel mogelijk uit je dag. En als dat vandaag niet lukt, is er morgen weer een dag.

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb
Dat zijn er veel, maar ik pik er twee uit. Als eerste de Nederlandse première van de film Titanic, in de oude Cruiseterminal. We hadden een complete set nagebouwd: de tickets, de douanecontrole, het havengebied, de zijkant van het schip, de weelde op het schip. En exact op het tijdstip dat het schip ten onder ging, barstte er een enorm vuurwerk los, waarna de gasten op het ‘dek’, dat we onder water hadden gezet, konden dansen, omringd door ijsschotsen en wrakstukken. De filmmaatschappij riep deze première later uit als de meest creatieve Titanic-première van de wereld.

Het tweede evenement is eigenlijk geen evenement, maar een serie van evenementen. In 2009 zijn wij in de Dakarwereld gestapt, met onder meer het Holland Dakar House. Verder doen we de teamhuldigingen, organiseren we een ‘Follow the Dakar’-vipreis en verzorgen we de hospitality voor verschillende teams. Ook tijdens de komende Dakarrally organiseren wij weer een Slotparty in het Holland Dakar House; dan gaat het dak er echt af. Ik heb zelfs al gehoord dat de bezoekers van voorgaande jaren er nu al reikhalzend naar uitkijken.

Dit is hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie
Tja, het is weer even lastig, omdat veel bedrijven juist op evenementen bezuinigen. Maar in die 25 jaar dat ik in deze branche zit, heb ik wel geleerd dat er na regen ook weer zonneschijn komt.
Ik verwacht wel dat internet in de toekomst een nog veel grotere rol gaat spelen. Zelf hebben wij sinds 2007 de website 123bedrijfsfeest.nl. Via deze website hebben mensen in drie stappen een offerte in huis. Daar komen wekelijks aanvragen op binnen. Verder hebben we in 2009 de site boek-entertainment.nl gekocht, dat is de grootste artiestenboekingssite van Nederland. Het voordeel is dat online-aanvragen toch regelmatig tot de verzorging van een compleet evenement  leiden.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ja, eigenlijk wel. Ik ben al 25 jaar gelukkig met wat ik doe en ben er nog iedere dag met veel plezier en toewijding mee bezig.

Hier haal ik mijn inspiratie vandaan
Ik neem mijn werk nooit mee naar huis, maar onder de douche krijg ik opvallend vaak nieuwe ideeën.

Dit is mijn droom
Dat het met HV Productions ook in de toekomst goed blijft gaan. Mijn zoon Francois (35) draait inmiddels al zo’n 14 jaar mee: hij is inmiddels commercieel directeur en volgt mij op in het bedrijf. Hij werd al op zijn 21ste voor de leeuwen gegooid, omdat ik toen een ernstig auto-ongeluk kreeg en bijna drie maanden in een Duits ziekenhuis heb gelegen voor ik naar Nederland kon worden vervoerd. Samen met de rest van onze medewerkers heeft Francois het werk toen opgepakt. Veel vroeger dan gepland, maar hij deed het super en dat doet hij nog steeds.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Om te beginnen bewonder ik al mijn collega’s die het ook al zo lang volhouden. Het meest bewonder ik echter mijn zoon. Hij heeft inmiddels zijn eigen klantenkring opgebouwd, het komt zelfs voor dat hij klanten heeft die ik niet eens ken. We zijn totaal verschillend, maar matchen heel goed.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn werk
Bewaar het overzicht en doe dat in alle rust. Wat niet kan, kan niet en wat wel kan, maken we mogelijk.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
Sinds de afgelopen vier jaar staat de Dakarrally nadrukkelijk in mijn agenda. Verder alles wat met voetbal te maken heeft. Ik probeer zo veel mogelijk thuiswedstrijden van PSV te bezoeken en ook voor mijn relaties doe ik regelmatig iets met voetbal. Tijdens het afgelopen EK hadden we een vliegtuig gecharterd en zijn we met 200 relaties naar Nederland – Duitsland geweest. En tijdens het WK in Zuid-Afrika reisden we met een groep genodigden in een luxe touringcar van wedstrijdplaats naar wedstrijdplaats.

Mijn grootste hobby
Koken, en dan echt uitgebreid. Ieder jaar kook ik zeer uitgebreid voor ons personeel, een man of veertig. Dat is ieder jaar weer een feest. En ja, ik zit ook op een kookclub.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
In mijn dagelijks leven heb ik weinig tijd om een boek te lezen. Wel lees ik dagelijks twee kranten en kijk ik graag naar progamma’s als Pauw & Witteman en DWDD.

Favoriete vakantieland, favoriete vakantiestad
In de winter ga ik graag naar Zwitserland. De winter vind ik magisch en ik ben een fervent skiër. Verder houd ik van landen als Thailand, Peru, Chili en Argentinië, maar Toscane vind ik ook prachtig. Mijn favoriete stad is Rome.

Van deze muziek geniet ik
Daar heb ik geen uitgesproken mening over. Vroeger luisterde ik veel naar The Birds en Bruce Springsteen. Maar tijdens het EK Voetbal heb ik ook genoten van Armin van Buuren. Een brede smaak dus.

Mijn grootste blunder
Een echt grote blunder; Johnny Logan won als eerste twee keer het Eurovisie Songfestival, in 1980 en 1987. Samen met een partner organiseerde ik daarna een concerttour van Logan in de Benelux. In België en Luxemburg liep dat nog redelijk, maar in Nederland liep het totaal niet. Ik heb toen nog diverse acties op touw gezet, maar uiteindelijk kwamen er maar 178 betalende bezoekers. Dat was dus bijna mijn ondergang! Daarna heb ik publieksevenementen afgezworen.

De ‘social media’ en ik
Ik zit op Linkedin en HV Productions is actief op alle social media. Dat werkt wel, het is echt de toekomst.

Over 5 jaar
Nou, dan ben ik al 67. Ik blijf werken zolang ik gezond blijf en zolang mijn mensen en mijn relaties het nog leuk vinden met mij. Ik kan het voorlopig nog niet missen.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij
Dat wil ik graag zo houden, ik verras de mensen graag!

Dit wil ik nog graag even kwijt aan de branche
Leven en laten leven en toon respect voor elkaars werk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!