Back Back Interview

Hans Verschuuren: ‘Er zijn zoveel mensen van wie ik wel iets zou willen leren’

04 september 2013

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Hans Verschuuren van Gig World.

Wie is Hans Verschuuren?
Een echte Brabander met een bevlogen entertainment- en artiestenhart. Al heel lang gehuwd met een partner die altijd meedenkt, helpt en creëert. Samen hebben we een zeer muzikale dochter van 16 jaar aan wie we onze handen vol hebben… En we hebben Appie, onze leuke viervoeter die me op vrije dagen mee de bossen intrekt.

Wat is typisch ‘Hans Verschuuren’?
De passie voor m’n vak! Maar ook ex-muzikant, fervent reiziger en liefhebber van heerlijk eten en lol in het leven. En ik ben een echte familieman.

Beroep en bedrijf?
Ik ben directeur en eigenaar van Gig World entertainment, creations & beleving.

Waarom deze branche?
In 2000 vond ik het tijd om – vanuit het musiceren en organiseren op events en festivals en in kroegen – iets anders te gaan doen. Ik wilde focus aanbrengen in entertainmentconcepten en thematische avonden creëren. Vanuit dat idee ben ik met Gigworld gestart. Anno 2013 staat Gig World stevig op de kaart en bruis ik nog altijd van de ideeën. Deze branche en dit werk passen perfect bij me; ik heb er nog iedere dag heel veel plezier in.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat is een moeilijke vraag, want er zijn zo veel supermooie events waaraan ik heb meegewerkt: een Ahoy-concept voor een supermarktketen, diverse evenementen voor Disney, het BitterBAL. Een van de mooiste concepten die ik zelf heb bedacht en uitgevoerd, is Colores del Viento; een diner waarin sferen en kleuren een grote rol spelen. Alles is in stijl: het verrassende entertainment, de cast, de projectie, de belichting, de muziek en natuurlijk het eten en drinken. Verder is La Pasión – een Havannabar-achtig concept – nog steeds één van de bestverkochte creations.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dat was waarschijnlijk de introductie van een nieuwe BMW in München. Rob de Otter deed dat evenement en werkelijk alles werd uit de kast getrokken. Uit de hele wereld werden de gasten ingevlogen, de pianisten achter hun vleugels kwamen uit de lucht ‘vallen’, het bedienend personeel reed op skates rond; het entertainment kwam echt uit alle hoeken en gaten. Met ons bandje speelden wij daar ook een aantal dagen en ik vind het nog steeds fijn dat ik dat heb meegemaakt.

Wat inspireert jou?
Brainstormen en werken met creatieve mensen, reizen, de natuur, muziek en het liefst alle mogelijke combinaties van dit alles.

Waar droom je nog van?
Tja, ik heb verschillende dromen. Mooie reizen maken, spannende evenementen organiseren, concerten die ik nog zou willen zien. Het liefst zou ik al die dromen willen combineren, dat zou het ultieme zijn. Misschien volgend jaar naar Brazilië? Maar m’n allergrootste droom is blijvende gezondheid voor mijn familie, plus de energie om te blijven doen wat we leuk vinden. Ja, dat vind ik toch het belangrijkste.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Dat is natuurlijk koffiedik kijken, maar de tijden dat alles kon en niets te gek was, komen naar mijn idee niet zo snel meer terug. Wat dat betreft benijd ik soms de branchegenoten die dat allemaal niet hebben meegemaakt: zij weten niet beter dan dat het is zoals het nu is. In de huidige markt moet je je echt onderscheiden en anders durven denken, zonder daarbij de focus te verliezen. Dat is de nieuwe realiteit en daar moeten we het mee doen. Ik zie dat echter niet als een nadeel. Zelf zijn we al jaren succesvol en dat weten we te bereiken door onze vakkennis, creativiteit, service en onze passie voor het vak. We ontzorgen onze klanten en zijn vaak partner van die klant. Verder zoeken we steeds vaker samenwerkingsverbanden en coproducties, omdat je elkaar daarmee enorm versterkt. Op die manier creëer je win-winsituaties.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Jeetje, ik zou niet kunnen kiezen, want er zijn zoveel mensen van wie ik wel iets zou willen leren. Ik maak er dus wederom een combinatie van: de wijsheid en levenservaring van Nelson Mandela, de muzikaliteit en het gitaargevoel van Ry Cooder, de ontdekkingsdrang van Christopher Columbus, de energie en het lef van Joop van den Ende en de ontwapening en de zorg van Moeder Theresa.

Wat was je grootste blunder?
Ik weet niet of het een blunder is, maar een hilarisch verhaal is het zeker. Voor een groot bedrijf dat beeldschermen verkocht, moest ik op het laatste moment een mogelijkheid bedenken zodat een belangrijke potentiële klant uit Amerika goed zicht had op een scherm op de Dam. Daar zou de volgende dag een klassiek concert plaatsvinden, waarbij ook de koningin aanwezig was; de veiligheidsvoorschriften waren dus enorm. De potentiële klant logeerde in het Krasnapolsky en vanuit zijn raam was het zicht niet goed genoeg. Het plan was een luxe dubbeldekker te huren, een aantal stoelen te verwijderen en zodoende een mooie VIP-box te creëren. Zo gezegd, zo gedaan. Contract gemaakt, vergunning geregeld, topcatering ingehuurd; alles was in kannen en kruiken. De volgende dag reden we met die bus naar Amsterdam en plaatsen het gevaarte recht tegenover het kolossale scherm. Omdat het warm was, moest de motor blijven draaien voor de airco. Het publiek was daar niet blij mee, maar ja, de klant moest in de watten worden gelegd. De champagne stond koud, de kreeftjes waren gekoeld; het zou geweldig worden. Maar toen het concert begon, hadden we nog geen opdrachtgever gezien. Ook van de belangrijke gast taal noch teken.
Uiteindelijk zijn ze dus niet op komen dagen en zijn we weer teruggereden naar Eindhoven. Net buiten Amsterdam stond een lifter, een echte punker. Ik besloot te stoppen. Hem hebben we champagne en kreeft geserveerd, hij zat in een luxueuze fauteuil en de muziek was naar keuze. Hij was zo verbaasd dat hij vroeg of we hem naar de Effenaar wilden brengen, zodat zijn vrienden even konden zien hoe hij naar Eindhoven was gereisd. Anders zouden ze hem nooit geloven, zei hij. Ja, dat hebben we natuurlijk gedaan.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik heb in tientallen kloven en canyons geklommen, gedaald, abgeseild en gezwommen. Sinds kort kan ik daar paragliden aan toevoegen: ik ben namelijk van een berg in Turkije gesprongen. En je zou het niet denken, maar ik heb dus hoogtevrees.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Ben eigenwijs, dat is pas wijs.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!