Back Back Achter de schermen

GG 2013 l D&B: ‘Onze case sluit aan bij onze visie op het evenementenvak’

11 april 2013

In de aanloop naar de uitreiking van de Gouden Giraffe Awards op 15 april a.s. in Taets Art & Event Park Amsterdam zullen alle 18 genomineerden van zich laten horen op Events.nl.

Categorie Creatief - Dechesne & Boertje
Dechesne & Boertje is genomineerd in de categorie Creatief van de Gouden Giraffe, Live Communication Award 2013. De case D&B Rosé 'Pluk Geluk', het relatie-evenement van Dechesne & Boertjes, is door de jury als één van de drie kanshebbers in deze categorie benoemd. Pieter Bas Boertje geeft aan waar volgens hem de kracht van deze case in zit en waarom D&B best nog wel eens als winnaar uit de bus kan komen.

01. Waarom denkt u dat Dechesne & Boertje met deze case genomineerd is voor de Gouden Giraffe?
"De case die wij hebben ingezonden (ons eigen relatie-event D&B Rosé), sluit naadloos aan bij onze visie op het evenementenvak en bij ons DNA. Het evenement is ‘anders dan anders’ geweest. Wat onze inzending bijzonder maakt, is dat er gedurende het event écht iets gebeurde met de aanwezige gasten. Tijdens de middag maakten de gasten een aantal inspirerende momenten mee, die allemaal in het teken stonden van de zoektocht naar ultiem geluk. Eén van die momenten was een eigentijds ritueel (‘creatual’) dat veel indruk op de gasten maakte. Door de bijzondere ervaring ontstond er een stemming waarin de gasten, tijdens de traditionele D&B Rosé proeverij, over persoonlijke onderwerpen spraken."
 
02. Hoe hebben jullie de nominatie gevierd?
"We hebben onze nominatie met het team gevierd met veel kabaal en telefoontjes/what’s appjes naar collega’s. Als we de Gouden Giraffe op 15 april winnen, dan gaat de (roze) champagne open!"

03. Wat betekent de nominatie voor Dechesne & Boertje?
"De nominatie is een kroon op ons werk. Ook erg leuk om genomineerd te zijn in de categorie Creatief. Voor ons gevoel is hiermee ‘practice what you preach’ beloond. De nominatie komt op een mooi moment: Dechesne & Boertje bestaat dit jaar 30 jaar, en het zou dan ook juist nu een prachtige beloning zijn om de gouden langnek mee naar Muiden te nemen!"

04. Wat vindt u van de andere genomineerden in deze categorie (Nauta en Giellisen)?
"Allebei goede kanshebbers voor de Giraffe, spannende concurrentie dus!"

05. Waarom denkt u dat Dechesne & Boertje goede kans maakt het felbegeerde beeld te winnen?
"
Het event was in concept in alles doordacht en doorgevoerd en het klopte op de dag zelf van begin tot eind. Naar onze bescheiden mening hebben wij met dit gewaagde en kwetsbare concept lef getoond bij een zeer kritische doelgroep. Het ultieme bewijs tijdens het event was een spontane ode aan geluk op de terugreis op de boot, met de avondzon en een akoestisch optreden van Alderliefste. En als eindcijfer een 9 in de effectmeter."

06. Wat doet u op het moment dat u tot winnend bureau / bedrijf wordt uitgeroepen? 
"Met het hele team heel heel heel heel erg hard juichen op het podium. En daarna veel biertjes drinken (en rosé)…"

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!