Back Back Locaties

Geniet mee met de exclusieve mogelijkheden van Paleis Soestdijk

19 september 2011

Een plaatje is het. Paleis Soestdijk dat schittert in de zon en haar rijke historie uitademt. Voor het eerst in de geschiedenis biedt Paleis Soestdijk de mogelijkheid om besloten bijeenkomsten te organiseren in het paleis zelf. Om het bedrijfsleven en de branche kennis te laten maken met deze bijzondere locatie, organiseerde Cultureel Organisatiebureau Artifex vandaag een kijkdag.

Een exclusieve, maar tijdelijke locatie
Paleis Soestdijk is een exclusieve en unieke locatie, wie kan tenslotte zeggen dat ze hebben gedineerd in de zaal waar Koningin Juliana en Prins Bernhard hun verjaardagen vierden… Maar het is tevens ook een tijdelijke locatie. Cultureel Organisatiebureau Artifex heeft nog tot en met 2012 een contract en is daarmee verantwoordelijk voor de culturele programmering en de exploitatie van dit cultureel erfgoed.

Ronald Smit, locatiemanager van Paleis Soestdijk, heette de in totaal 120 gasten van deze dag welkom in de paleistuin gelegen Oranjerie met Albron Creations als vaste cateraar. Na een indrukwekkende roofvogeldemonstratie van De Valk Roofvogels, die tevens betrokken was bij de operaconcerten in de Hofvijver deze zomer, werden de gasten uitgenodigd voor een rondleiding in het paleis zelf.

De historie van het paleis
Gids Liesbeth vertelde de rijke historie van Paleis Soestdijk waar menige Koningen hun zomers hebben doorgebracht. Pas in 1937 werd Soestdijk permanent bewoond toen Koningin Juliana en Prins Bernhard er na hun huwelijk intrek namen. Zij bleven in het paleis wonen tot aan hun dood in 2004. Tijdens de rondleiding wordt een gedeelte van het paleis laten zien met in het bijzonder de Witte Eetzaal en de Stuczaal die ingezet kunnen worden voor exclusieve bijeenkomsten.

De Witte Eetzaal
De Witte Eetzaal is één van de best bewaarde zalen van het paleis. Koningin Juliana en Prins Bernhard gebruikten de zaal voor alle officiële diners. Zo werden hier de verjaardagen gevierd en hield Prins Bernhard hier elk jaar het jachtdiner. ‘Met deze historie in gedachte is dit een bijzondere zaal en goed geschikt voor een diner voor maximaal 48 personen’, licht Ronald Smit toe.

De Stuczaal
Het paradepaardje voor Artifex is de Stuczaal. In de tijd van Koningin Juliana en Prins Bernhard was dit de feestzaal waar ieder jaar het kerstfeest met het personeel werd gehouden. De zaal bevindt zich in het midden van het paleis met een mooi uitzicht over de tuinen. ‘Ons ideale beeld voor diners is een ontvangst met een korte rondleiding door het paleis. Vervolgens een aperitief in de marmeren hal waarna de grote deuren worden geopend en deze zaal prachtig is ingericht met mooi opgedekte tafels’, aldus Ronald.

Sterke aantrekkingskracht
Inmiddels heeft Artifex rond de 20 evenementen mogen organiseren in het paleis. Dit waren uiteenlopende evenementen voor bijvoorbeeld een Raad van Bestuur tot een grote verzekeraar. ‘Wat wij terug horen van opdrachtgevers is dat Paleis Soestdijk een enorme aantrekkingskracht heeft op de gasten. In de loop van het uitnodigingstraject merkt de opdrachtgever dat zij een enorme respons krijgen op hun evenement wat uiteindelijk resulteert tot 0% No show’, vertelt Ronald.

Raymond Borsboom, directeur van Artifex, vult aan: ‘Het belangrijkste hieruit is het feit dat wij geen evenementenlocatie zijn, maar een locatie voor bijzondere ontvangsten en waar de gasten kunnen genieten van de uniciteit en de enorme historische waarde die het paleis bezit’. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!