Back Back Nieuws

Freelance Event Professionals verenigen zich

08 februari 2011

Ruim vijftig ZZP-ers uit de eventbranche kwamen maandagavond af op de oprichtingsbijeenkomst van de Freelance Event Professionals (FEP) in restaurant The Colour Kitchen in Amsterdam. De één nieuwsgierig en enthousiast, een ander sceptisch en afwachtend over wat dit nagelnieuwe platform voor zelfstandige producers, creatieven, consultants, technici, enzovoort in de eventbranche te bieden heeft.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het vestigingsmanagementbureau Taller Events en de FEP-raad (waarin vijf ZZP-ers) hebben hun zaakjes goed voorbereid. In een vergaderruimte van The Colour Kitchen wordt het hoe, wat, waarom en voor wie van de FEP snel duidelijk gemaakt via een wandprojectie. “Het aantal freelancers neemt toe, niet vanwege de crisis, maar omdat mensen een bewuste keuze maken om voor zichzelf te werken in plaats van in een grote organisatie,” vertelt Leon Kruitwagen. “Het is een maatschappelijk fenomeen.” In groepjes worden vervolgens enkele vragen doorgenomen, zoals wat men verwacht van het lidmaatschap, wat de toegevoegde waarde van FEP is en welke onderwerpen FEP op de agenda dient te zetten.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
 

Daarna volgen presentaties van Marc de Wild en Michiel Bredius van KLAP over verzekeringen en René Halfens, advocaat Media en Entertainmentrecht, werkzaam bij Juridische snelweg. Al snel worden enkele praktische voordelen van het lidmaatschap duidelijk, zoals inkoopvoordelen bij verzekeringen, gratis juridische bijstand en snelle toegang tot informatie over het zelfstandige ondernemerschap. En FEP is natuurlijk ook een fysiek platform waar freelancers kunnen klankborden en netwerken. Want er staat een aantal bijeenkomsten gepland, zo blijkt uit het jaarplan: naast netwerkborrels komen er bijeenkomsten over fiscale en financiële zaken, best practices, een eventrechtzaak, en dergelijke. Hoeveel mensen lid gaan worden, was na afloop van de aansluitende borrel niet meteen duidelijk, maar het zou me niet verbazen als de FEP een groot platform gaat worden.  

Fotografie: Berbe Rinders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!