Back Back Interview

Floris Harms: ‘Ik ben een Brabander in Amsterdam’

13 februari 2013

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Floris Harms, accountmanager bij D&B The Mobility Group.

Wie is Floris Harms?
Ik ben in 1985 geboren, heb wel een relatie, maar woon samen met mijn neef in Amsterdam. Samenwonen met mijn verkering kan mijn hele leven nog, toch? Ik heb geen kinderen en geen huisdieren; dat komt allemaal nog.

Wat is typisch ‘Floris Harms’?
Floris is een onwijs druk en gedreven baasje. Een harde werker, altijd aan het rennen en vliegen.

Beroep en bedrijf?
D&B is twintig jaar geleden gestart met het inzetten van de studentchauffeur. Het begon heel eenvoudig, vandaag de dag zijn er twee bedrijven: The Mobility Group en The Facility Group. Met The Facility Group zorgen we onder meer voor receptionistes, beveiliging en het complete facility management. Zelf ben ik als accountmanager bij de Mobility Group onder meer verantwoordelijk voor de pool van tweehonderd studenten die we inzetten op alles wat te maken heeft met mobiliteit. Je kunt daarbij denken aan shuttleservices, valet parking, thuisbrengservice en chauffeurs. Dat doen we voor de zakelijke markt, voor de evenementenbranche, voor evenementenlocaties en voor luchthaven Schiphol.

Waarom deze branche?
Het was niet echt een bewuste keuze, hoewel ik de evenementenbranche altijd leuk heb gevonden. Tijdens mijn school- en studententijd werkte ik in de horeca en toen ik daar zeven jaar geleden nog een baantje bij zocht, vond ik de vacature van studentchauffeur bij D&B. Al snel groeide ik door en na mijn afstuderen kwam ik in dienst bij D&B. Ik ben er dus ingerold, en ik ga echt iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Vorig jaar hebben wij thuisbrengservice voor honderd gasten van een feest geregeld. De gasten konden hun autosleutels afgeven bij de valet parking en na afloop van het feest stonden er honderd chauffeurs klaar om alle gasten weer in de eigen auto naar huis te brengen. Daarnaast reden er drie of vier busjes door het land om die chauffeurs weer op te pikken en thuis te brengen. Zo’n groot logistiek vervoersplan, ja, dat is gaaf om te regelen. Bovendien vormde deze service een waardevolle toevoeging aan het feest, dat is ook mooi. Uiteindelijk draait het daar natuurlijk om!

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Onlangs ben ik bij Soldaat van Oranje geweest en hoewel ik niet van de musicals ben, vond ik het heel indrukwekkend, vooral vanwege de special effects. Verder herinner ik me uit mijn horecatijd nog een feest van iemand die zijn manege had omgebouwd tot feestlocatie. Restaurantjes in de manege, dansen in de rijbak, Marco Borsato op het podium. Ik liep daar rond met flessen wijn van vierhonderd euro, heel apart.

Wat inspireert jou?
Een hoog niveau van dienstverlening vind ik altijd  inspirerend, misschien ook omdat ik daar zelf altijd mee bezig ben. Ik wil voor mensen zorgen, hen meenemen in de beleving en ik vind het heel mooi als ik zelf word meegenomen.

Waar droom je nog van?
Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer beleving aan de evenementenwereld kan toevoegen. Misschien ooit met een eigen onderneming, maar dat weet ik nog niet.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Ik hoop dat de crisis dan voorbij is en dat de budgetten weer wat ruimer zijn. Het zou mooi zijn als beleving weer een grotere rol krijgt, zodat de branche zijn creativiteit weer echt kwijt kan.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat doe je die dag?
Pieter van den Hoogenband, en dan wil ik op die dag een wereldrecord op de 100 vrij zwemmen. Het lijkt me bijzonder om te ervaren hoe het is om ergens zó goed in te zijn.

Naar welke zender of welke muziek luister je het liefst als je onderweg bent naar een afspraak?
Op mijn fietsje naar mijn werk luister ik altijd naar Giel Beelen: gezellig geklets en een lekker muziekje. Een keer per jaar luister ik naar Sky Radio, voor de kerstliedjes. Niet te lang hoor, als ik Jingle Bells twee keer heb gehoord, ben ik er wel weer klaar mee.

Welk boek of tijdschrift ligt er momenteel op je nachtkastje?
Mijn iPad; voor het slapen lees ik nog even een artikel, bekijk ik wat websites of Skype ik met mijn zus in Berlijn. Boeken lees ik alleen in de vakanties.

Waar gaat de eerstvolgende vakantie naartoe?
Een paar dagen naar mijn zus in Berlijn, een weekje wintersport en hopelijk in 2013 naar Kaapstad. Mijn verkering en ik hebben daar – los van elkaar – allebei een half jaar gewoond en we willen graag terug.

Wat was je grootste blunder?
Ik heb er vast wel een paar, maar er schiet me zo even niets te binnen. Klinkt voorbeeldig, hè?

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik ben een Brabander in Amsterdam, maar bijna niemand hoort dat aan mij. Toch ben ik een geboren en getogen Brabander die altijd carnaval viert. Als ik dat vertel, zijn de mensen hier echt verbaasd.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Zorg ervoor dat je tijdig de juiste professionals bij je evenement betrekt, zodat je geen zaken meer op het allerlaatste moment hoeft te regelen. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf en dat moet je ook helemaal niet willen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!