Back Back Locaties

Felix Meritis nog maar een paar maanden beschikbaar voor events

17 mei 2016

Profiteer van het aantrekkelijke aanbod in de zomermaanden

Statig. Check! Stoer. Check! Historisch. Check! Multifunctioneel. Check! Ik heb het natuurlijk over Felix Meritis in hartje Amsterdam. Deze venue ademt een rijke geschiedenis, terwijl hier tijdloze events plaatsvinden en van alle gemakken voorzien is. Sterker nog, vanaf 2018 is het ‘Huis der Verlichting’ na een grootscheepse renovatie nog meer state of the art en worden de grote houten entreedeuren weer geopend voor diverse (zakelijke) doeleinden.

Grootscheepse renovatie
Zo’n facelift heeft natuurlijk wat voeten in de aarde en daarom gaat het pand aan de Keizersgracht vanaf 1 januari 2017 in een winterslaap zodat bouwvakkers hun intrede kunnen doen in het bijna 230 jaar oude gebouw. Tot die tijd is Felix Meritis gewoon geopend en kunnen de zeven verschillende ruimtes ingezet worden voor events, congressen, vergaderingen en feesten. En meer trouwens. Want tegenwoordig zien we steeds vaker prachtige foto’s van merken als G-star die genomen zijn in de verborgen parels van Felix Meritis, zoals in de authentieke trappenstelsels.

Profiteer van de zomermaanden
En wil je het nu echt bont maken met een exclusieve meeting, gebruik dan het dakterras; met adembenemend uitzicht over de hele stad is dit een zeer inspirerende plek voor een brainstorm, vergadering of een intieme borrel. In de zomermaanden een goed alternatief voor de stoffige kantoortuinen of vergaderzalen in hotels. En juist omdat er in de zomermaanden geen publieksprogrammering is, is er meer beschikbaarheid voor de zakelijke markt. In het bijzondere en historische pand is een ruimte al voor slechts 200 euro per dag te huur in de zomerperiode.

Passend bij het DNA
Felix Meritis heeft een aantrekkingskracht op (internationale) merken, zoals Red Bull, Gemeente Amsterdam, L’Oréal en Amsterdam Dance Event. De reden is niet een-twee-drie in een paar zinnen te omschrijven, juist omdat het pand zo veel is. Een centrum voor kunst, cultuur en wetenschap, een document in stenen gehouwen dat de maatschappelijke geschiedenis van Amsterdam vasthoudt, een evenementenlocatie met voor ieder wat wils! Want al doet de Neoclassistische façade van Felix Meritis misschien anders verwachten, het gebouw heeft veel verborgen schatten die zelfs reiken tot aan de Prinsengracht. De zeven ruimtes die voor verhuur beschikbaar zijn, hebben allen een eigen identiteit, een eigen sfeer. Zodat er voor elk event een geschikte ruimte aanwezig is, passend bij het DNA van het bedrijf.

Rauw en charmant tegelijk
Denk bijvoorbeeld aan de karakteristieke Zuilenzaal, die zeer geschikt is voor debatten, presentaties en congressen. Of de Concertzaal – ooit een geliefde plek van Napoleon Bonaparte – die bedrijfsfeesten en trouwerijen naar een heel ander niveau tilt. Hetzelfde geldt voor de daarboven gelegen intiemere Shaffyzaal die zijn naam dankt aan Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge. Zij waren er in de jaren ’60 dagelijks te vinden. En zo heeft elke ruimte zijn eigen verhaal. Maak je er met jouw bedrijf ook jouw verhaal van in 2016?

Observatorium: de kroon op het dak
Misschien wel de meest exclusieve plek om te huren in Amsterdam. Een mooier uitzicht over de binnenstad van Amsterdam is nauwelijks denkbaar. De kleine koepel is het oudste nog bestaande observatorium van Nederland. Een unieke locatie, die elke gelegenheid naar een hoger plan tilt.

Gloednieuw pop-up restaurant: voor ontbijt, lunch en diner
Aan de voorzijde van Felix Meritis bevindt zich vanaf juli 2016 een gloednieuw pop-up restaurant. Stijlvol met huiselijke sfeer, 7 dagen per week geopend van ontbijt tot laat op de avond. En bovendien goed te combineren met een rondleiding door het pand door één van de medewerkers van Felix Meritis.

Facts & Figures:
Concertzaal: historische allure

Theater: 300
Carré: 70
Diner: 120-160

Zuilenzaal: de populairste ruimte!

Theater: 150
Carré: 70
Diner: 120-130

Shaffyzaal: knus en feestelijk

Theater: 150
Carré: 60
Diner: 80-100

Tekenzaal: ruim en licht

Theater: 80
Carré: 60
Diner: 70-80

Koepelzaal: inspirerend en rustig

Theater: 80
Carré: 40
Diner: 60-70

Sterrenzaal: intiem en exclusief 

Theater: 25
Carré: 20
Diner: 20

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!