Back Back Nieuws

Eén op tien zakenmensen ooit bestolen op zakenreis

08 februari 2011
Uit een recent onderzoek dat BCD Travel liet uitvoeren onder zakenreizigers, blijkt dat 11,9 procent van de respondenten ooit al eens bestolen is op zakenreis. Portemonnee, geld, laptops en mobiele telefoons zijn daarbij duidelijk het meest in trek bij dieven. De reizigers zelf zijn het meest op hun hoede om hun paspoort niet te verliezen of te laten stelen.

500 zakenreizigers
Op de vraag van BCD Travel voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau iVox een onderzoek uit onder 500 zakenreizigers die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis geweest zijn of een zakenreis geboekt hebben.

Portemonnees, cash, laptops en telefoons
Eén op de 10 zakenreizigers is ooit al eens bestolen tijdens een zakenreis. De dieven hebben het volgens de cijfers vooral gemunt op portemonnees, cash geld, laptops en mobiele telefoons. Meer dan één op de vijf bestolen zakenreizigers heeft ook al te maken gehad met diefstal van bagage.

Reëel probleem
Diederik Banken, Vice President Commercial bij BCD Travel in Nederland en België: "De cijfers tonen aan dat diefstal tijdens reizen een reëel probleem blijft. Wij maken zakenreizigers er dan ook voortdurend attent op dat ze hun bezittingen op elk moment in de gaten moeten houden en dat ze gebruik maken van de faciliteiten die de hotels bieden om waardevolle items veilig te bewaren."

Makkelijker te missen
Er is duidelijk een aantal zaken die zakenreizigers liever niet kwijtraken of gestolen zien worden tijdens een zakenreis. Op de vraag wat er zeker niet gestolen mag worden tijdens een zakenreis, wordt vooral paspoort en portemonnee als antwoord gegeven. De laptop wordt opvallend genoeg als iets minder belangrijk gezien dan de mobiele telefoon. Andere waardevolle spullen, zoals MP3-spelers, cd's, juwelen en kleding lijken zakenreizigers makkelijker te kunnen missen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!