Back Back Achter de schermen

Experience Day van Bridge: 2.2 oplossingen voor beurzen, events en congressen

03 september 2015

Bridge Event Facilities, het bedrijf dat een brug slaat tussen de technische realisatie én de inrichting van events, beurzen en congressen, organiseerde op maandag 24 augustus een Experience Day, een interactief congres voor opdrachtgevers, prospects, leveranciers en partners. In de twee bedrijfslocaties in Schijndel verraste Bridge-EF z’n gasten met nieuwe technische oplossingen.

Terwijl regenbuien en felle zon elkaar afwisselen, druppelen vanaf vier uur ’s middags zo’n vijftig gasten het fonkelnieuwe magazijn van Bridge-EF aan de Duinweg in Schijndel binnen. Duidelijke signing wijst de weg naar de uitgerolde rode loper. Binnen krijgt elke gast koffie of thee naar zijn persoonlijke smaak, vers klaar gemaakt uit een mobiele koffiebar van kaldimobiel.nl.

In het magazijn, waar voornamelijk materialen voor stands en events zijn opgeslagen, is deze dag ruimte gecreëerd voor een congres opstelling. Achter spaghetti gordijnen nemen de gasten plaats op draaistoelen, zodat ze snel kunnen draaien van het ene scherm naar het andere. Iedereen weet z’n plek, doordat de kleuren van het LED meubilair overeenkomen met de kleurcode van de badges.

René Verbruggen, directeur van Bridge-EF, legt de filosofie en de werkwijze van z’n bedrijf uit. ‘We werken volgens het one-stop-shop principe. Een vaste projectleider van Bridge-EF is verantwoordelijk voor het creatieve ontwerp en de uitvoering van een project, plus alles wat daarbij komt kijken, zoals techniek, planning, meubilair, drukwerk, banners, signing, enzovoort. Door full service te bieden, ontzorgen we standhouders en beursorganisatoren. Daarom werken we bijvoorbeeld ook altijd met één vast contactpersoon.’

Interactieve LED concepten
Presentator Rens Merkelbach maakt er een interactieve bijeenkomst van, door de gasten te betrekken bij de presentatie. Bridge-EF kent de meeste bezoekers al vele jaren als leverancier van content, hardware, audio en video. Hoewel, René Verbruggen spreekt liever van partners dan van leveranciers. Met een aantal bedrijven werkt Bridge-EF intensief samen en regelmatig wordt er over en weer ingehuurd. Een partner, Nick Oomen van Zirqle, geeft een presentatie over draadloze, interactieve LED concepten. Zoals Touch to LED (te koppelen aan eigen apparatuur), LED presentatiekasten en LED sta tafels. Dergelijke LED concepten bleken de afgelopen jaren van functionele en esthetische meerwaarde tijdens producties van Bridge-EF.

Showcase met oplossingen vanuit de techniek
Terwijl medewerkers van Hutten de gasten verwennen met allerlei streekgebonden producten uit het Brabantse land, zoals Meijerijham met peterselie gelei en shiso cress, staat de pendelbus klaar om de gasten na een ritje van enkele minuten te transporteren naar het hoofdkantoor van Bridge-EF, aan de Voltaweg. Na een rondleiding door de kantoren waar medewerkers op schermen tonen hoe er simultaan aan 2D en 3D tekeningen wordt gewerkt, worden de gasten geleid naar het magazijn, dat is getransformeerd tot een showcase opstelling.

Hier toont Bridge-EF nog meer oplossingen vanuit de techniek. Zoals een start-up beursstand: een kwalitatief hoogwaardige stand voor een aantrekkelijk budget. Of de AV Wings engine, een mediaserver, waarmee je vier beamers vanuit één PC kunt aansturen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een beeld over vier schermen presenteren, via apparatuur die weinig ruimte inneemt.

Nog zo’n efficiënte en budgettair aantrekkelijke oplossing is de dubbele beursstand: via een enkele truss constructie met een tussenwand en design meubilair. De bezoekers komen aan hun trekken: ze hebben ook al kennisgemaakt met dubbelzijdige LCD schermen (ideaal als je een stand op een kruising van een beurs hebt), met voorbeelden van entree balies, eyecatchers, signing en display. Allemaal concepten om zichtbaarheid te creëren, inloop te bevorderen en interactie te stimuleren.

De hapjes en drankjes blijven rondgaan. Een aantal gasten heeft inspiratie opgedaan door de nieuwe concepten. De meesten blijven nog lang na, omdat ze tijdens de borrel de gelegenheid hebben nader kennis te maken met de andere partners van Bridge-EF. Duidelijk is dat ze tijdens de Experience Day kennis hebben gemaakt met enkele 2.1 en 2.2 oplossingen voor beurzen, congressen en events. Op showyourbest.nl, de showcase pagina van Bridge-EF, zijn nog meer van dergelijke oplossingen te vinden.

Door: Jan Jacobs – janjacobsteksten.nl
Fotografie: Eline Rewinkel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!