Back Back Column

EventsBlog Roger Schreurs: Elk nadeel HEP

16 oktober 2015

Een nog treffender titel kun je deze week niet verzinnen als je dan eindelijk columnist bent geworden van het prestigieuze High Profile Events. Ik had met Barbara afgesproken het vandaag te hebben over klaplopers tijdens Fam Trips, over het nut van SITE, over de zin en onzin van netwerken, over Social Media en Marketing of over Bier en Bitterballen.

Oranje Handel
Maar dankzij het gestuntel van 11 miljonairs kunnen we het nu eens hebben over ‘een andere zomer’. Een zomer zonder Oranje mayonaise. Een zomer zonder versierde volkswijken en een zomer zonder Oranje plee-papier. Ramp natuurlijk voor de marketeers. Hoe moet Unilever nu zijn Oranje Zeep verkopen? Waar kunnen de bakkers nu hun Oranje Tompouces kwijt. Geen handel voor Wuppie-boeren, Vuvuzela-ontwerpers of Als-Bierkrat-Omgebouwde-Sta-Caravans. Wat zal het een rustige zomer worden.

Over de manege geflikkerd
Het gaat een rustige zomer worden omdat 11 overbetaalde miljonairs er een soepzooitje van hebben gemaakt. Ook alle veel te duur betaalde bestuurders en coaches en alle andere druk-kijkende mannetjes natuurlijk, maar het begint op het veld. Daar blijken de jongens nog steeds jongetjes te zijn en alleen maar naar een hele strenge vader als Louis van Gaal te kunnen luisteren. In Brazilië presteerde deze slavendrijver het om het uiterste uit een toch vrij beperkte groep spelers te halen. Op een juiste manier te coachen, op een juiste manier te benaderen en aan te pakken. Als dan blijkt dat de jongetjes later zelf na mogen/moeten denken dan blijkt dat ze allemaal over het paard getilde jongetjes te zijn. Of zoals wij het hier plachten te zeggen: Over de manege geflikkerd !!

Elk nadeel HEP zijn voordeel
Deze jongetjes bezorgen de marketeers, de supporters, de rotzooibedenkers en de Oranje-verf-producenten een heel vervelende zomer volgend jaar. Ze spelen echter de event-markt wel aardig in de kaart. In de zomer van 2016 hoeven wij niet alle poule-wedstrijden, 1/8e finales, kwartfinales, halve finales en de finale in onze agenda’s te zetten. Tel al deze wedstrijden maar eens op, bereken alle kruiswedstrijden en tijdstippen en wat bleek afgelopen zomers: Er bleven nog 6 dagen over in juni/juli waarop Nederland eventueel niet zou hoeven te spelen. En zodra het Nederlands Elftal wel zou spelen werd er niet 1 event in de boeken genoteerd. Kortom, lege agenda’s voor cateraars, locaties en ander event-gerelateerde bedrijven. Das nu dus makkelijk opgelost. Of om met een wijsgeer uit de voetballerij te eindigen: Elk nadeel HEP zijn voordeel.

Roger Schreurs
Eigenaar Loco-Enzo
Voorzitter SITE

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!