Back Back Column

EventsBlog Patrick Roubroeks: Ons vak. Een vak voor dromers én doeners

01 maart 2016

Nog nauwelijks bekomen van het succes van de Gouden Giraffe heb ik de sterke behoefte om mij middels een geschreven column te melden bij mijn vakbroeders. Wij zijn immers werkzaam in hetzelfde vak; een vak voor dromers en doeners.

Het is zondagmorgen. De zon piept brutaal door de gordijnen in mijn huis. De tv staat aan. De stem van Herbert Dijkstra wordt geserveerd met een heerlijk kop koffie in huize Roubroeks. Heel Nederland gaat vandaag naar buiten. Het weer is dan ook geweldig maar ik zit in stille afwachting van de eerste Sportmonoloog die op tv zal worden uitgezonden.

De Sportmonologen zijn een initiatief dat ik samen heb ontwikkeld met Arthur van den Boogaard waarbij de House of Sports uit Ouderkerk ons de zeer gewaardeerde support verleent. Het was een droom van ons om sporters na hun actieve carrière in de publieke arena te plaatsen. De eerste vingeroefeningen deden wij in de vorm van een evenement voor NOC NSF, een tweede in opdracht van een commerciële klant en een derde in eigen beheer wederom met onze sportvrienden van de House of Sports in het De La Mar Theater te Amsterdam. Het initiatief groeide uit naar een voorstelling op de Parade en later naar een voorstelling in de Kleine Komedie te Amsterdam, Deze voorstelling werd opgenomen door de NOS en zie daar ….. een evenement wordt een televisieprogramma.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Jan Ykema

Nog een voorbeeld: Wij verkregen de eervolle opdracht om een evenement te bedenken voor de verjaardag van het beroemdste woordenboek van Nederland De Dikke Van Dale. Wij bedachten Hotel Van Dale, een hotel waar woorden wonen. Toen wij het maakte realiseerde ik mij dat dit concept groter was dan het feestje waarvoor het bedacht was. Woensdag nemen wij Hotel Van Dale op voor de publieke omroep als aftrap van de Nationale Boekenweek en zijn wij in gesprek om dit format om te bouwen tot een blijvend format op tv.

Nog zo’n voorbeeld waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Wij maken ideeën, creëren formats die soms verder rijken dan de oorspronkelijke opdracht omschreef. Daar mogen wij, nee moeten wij wat mee doen! Laten wij de traditionele barrières bestormen. Het vak van ‘programmamaker’ en ‘creatief’ is niet geannexeerd door de collega’s in de reclame industrie of door de vakbroeders in Hilversum. Creatie is creatie! En alles is communicatie.

Dus geachte broeders, beste dromers. Grijp die kans, ga naar buiten, de grote wereld in en wordt doeners.

proubroeks@xsaga.nl

Meer informatie over de sportmonologen.nl op de gelijknamige website en wil je woensdagavond aanstaande aanwezig zijn bij de opname van Hotel van Dale? Mail dan naar Hotelvandale@xsaga.nl en je ontvangt alle informatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!