Back Back Column

EventsBlog Edwin Kool: ‘Geen ontsnappen aan’

02 september 2015

Ongecultiveerde straatkunst blijft de bakermat van artistieke hoogtepunten

801 festivals. Dat zijn er bijna 70 in de maand en ze variëren van uitputtingsessies op een meerdaags dancefestival tot culturele en onbetaalbare pareltjes ergens in onze polder. En Nederland is internationaal koploper met deze aantallen – schijnbaar vinden wij het prettig om veel en vaak met elkaar de festivalsfeer te beleven met een uitermate intensieve zomer als eindresultaat. En ieder festival bedient zijn eigen doelgroep en presenteert zijn eigen genre. Waardoor een persoonlijke festivalagenda al snel financieel uit de klauwen loopt wanneer je van meerdere smaken houdt; een beetje festivalbezoek tovert als snel 300 euro uit je poeplap.

Is het dan niet leuk zijn om een festival te bezoeken waarin al die verschillende smaaksensaties zijn gebundeld én dat financieel aantrekkelijk is? Doe ik zelf stiekem al jaren en ik kar er voor naar Frankrijk. Het straatfestival van Chalon sur Saone, Chalon dans la Rue, in de Bourgogne is namelijk zo’n festival. Een kruising tussen Oerol, De Parade, Robodock, Magneetfestival, Valtifest en Lowlands. In de straten van Chalon giert het van de artistieke vibes die zich overal en 24/7 openbaren. Geen ontsnappen aan. En dat wil je ook niet. 5 dagen kun je jezelf onderdompelen en laten inspireren met alles wat een festival voor handen zou moeten hebben. Openbaar toegankelijk en met een slim financieel model voor publiek én deelnemers.

En vol inspiratie scheur ik dan weer terug naar Nederland waarbij de bonus van een financieel aftrekbare creatieve vakantie die glimlach rond mijn mond alleen maar groter maakt.

» Wat: Chalon dans la Rue
» Waar: Chalons sur Saone, Bourgogne, Frankrijk
» Hoe lang: 5 dagen
» Wanneer: Laatste week van juli (woensdag t/m zondag)
» Waarom: Ongecultiveerde straatkunst blijft de bakermat van artistieke hoogtepunten
» Dus: www.chalondanslarue.com


Klim in de pen!
Denk je zelf ook een bepaalde expertise te hebben in de (zakelijke) evenementen- en of festivalmarkt, schroom dan niet en laat het ons weten! Wij bieden je graag een podium zodat je jouw kennis kunt delen, vragen kunt stellen of je mening aan de rest van de markt kunt voorleggen. Mail naar redactie@events.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!