Back Back Nieuws

EventCase Brooklyn Nights – Dé dinnershow van de Big Apple

15 december 2015

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die terug kunnen kijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

Deze keer gaan we dieper in op ‘Brooklyn Nights – Dé dinnershow van de Big Apple’. Ernst-Jan Beck, marketing communicatie manager van Studio’s Aalsmeer, vertelt ons alles over deze bijzondere dinnershow die modulair is opgebouwd.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Paul Ridderhof

Naam evenement » Brooklyn Nights – Dé dinnershow van de Big Apple
Soort evenement » Dinnershow
Opdrachtgever » Studio’s Aalsmeer – 0297-753 600
Evenementenbureau » Wentink & Partners
Datum evenement » Iedere zaterdag
Locatie » Studio’s Aalsmeer
Doelgroep » Zakelijke markt en consumentenmarkt
Aantal gasten » 600 per voorstelling

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Wat was de briefing?
Het ontwikkelen van een viergangen dinnershow voor Studio’s Aalsmeer, waar de bezoeker op een complete avond wordt getrakteerd met muzikale en culinaire hoogtepunten. De verschillende ruimtes binnen Studio’s Aalsmeer moesten hiervoor optimaal benut worden om de diversiteit van de locatie weer te geven. Dit was een belangrijk uitgangspunt aangezien de doelgroep voor een groot deel bestaat uit zakelijke gasten. Het thema is geïnspireerd op de ‘Big Apple’, ook omdat de locaties daar naadloos op aansluiten.

Een grote wens was dat de avond modulair aangeboden kon worden om het toegankelijk te maken voor verschillende budgetten en gelegenheden. Zo is het ook mogelijk voor bedrijven om enkel het diner of de theatershow te boeken. De belangrijkste boodschap in de briefing: ‘doorbreek de passiviteit van dinnershows en zoek de interactie met de gasten.’

Is er gepitcht?
Nee, de keus viel direct op een samenwerking met showman Frank Wentink. Wentink & Partners kent het complex als geen ander en met hun jarenlange ervaring is het bedrijf een icoon op het gebied van dinnershows en evenementen.

Omschrijving van het concept (thema)
Brooklyn Nights is geïnspireerd op New York’s big melting pot of cultures. De viergangen dinnershow vindt plaats in restaurant de ‘Big Apple’, met uitzicht op een levensgrote replica van de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld. Na het diner wordt de avond vervolgd in het theater waar het 220m2 grote LED scherm 75 minuten het decor vormt voor een waar theaterspektakel. In het theater nemen we de gasten mee door alle wijken van New York met de bijbehorende muziekstijlen. Zang, dans, kostuum en decor tonen de diversiteit van de Big Apple. Dankzij de veelzijdigheid van het onderwerp kunnen diverse showblokken worden afgewisseld, naar gelang het seizoen, thema of zelfs naar de wensen van de zakelijke klant.

Tot slot vindt een afterparty plaats in de verschillende ruimtes van Studio’s Aalsmeer. Als gast heb je de keuze om heerlijk te genieten van soul & jazz sessies in de Club en Pianobar of juist de dansvloer op te zoeken in Downtown. De avond sluiten we passend af met een Grand Finale in de foyer.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Hoe ziet het evenement er uit en wat zijn de hoogtepunten?
Brooklyn Nights is een compleet verzorgde avond uit, waarbij elk onderdeel van de avond meerdere hoogtepunten heeft. Tijdens de dinnershow wordt vaak de kwaliteit van het diner benoemd als onderscheidend, het feit dat de ‘Big Apple’ een gethematiseerde ruimte is, en het entertainment zowel tussen als op de tafels plaatsvindt. In het theater waant de bezoeker zich in de straten van New York en maakt hij een vlucht over de wolkenkrabbers, dankzij het LED-scherm van 220m2. De afterparty wordt afgesloten met een spetterende Grand Finale in de foyer. De sterrencast bestaande uit o.a. Stanley Burleson, LA the Voices en het professionele showballet o.l.v. Marc Forno zorgt voor entertainment van de hoogste kwaliteit. Doordat de avond plaatsvindt in meerdere gethematiseerde locaties, met ieder zijn eigen hoogtepunten, blijft de bezoeker geëntertaind: van begin tot eind.

Hoe is het evenement georganiseerd?
Brooklyn Nights is in een korte tijd gerealiseerd (ca. 3 maanden). Binnen Studio’s Aalsmeer werken we samen met sterke en betrokken partners. Denk hierbij aan Eventec (licht/geluid), Meinders Catering, Royal PromotionsEventimTicketpoint en Audax Publishing.

Vanwaar de keuze voor deze evenementenlocatie?
Studio’s Aalsmeer is een unieke en veelzijdige evenementenlocatie die goed bereikbaar is en beschikt over eigen parkeergelegenheid. Daarnaast was er vanuit Studio’s Aalsmeer de behoefte aan een visitekaartje, een publiekstrekker waarmee de venue weer zichtbaar is in de markt.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Paul Ridderhof

Wat waren de valkuilen / learnings?
Er zijn veel bestaande associaties en wellicht ook ‘vooroordelen’ bij dinnershows. Brooklyn Nights bestaat uit verschillende onderdelen en speelt zich af over meerdere locaties. Het woord dinnershow dekt dan ook niet de lading van de avond. Dit behoeft veel uitleg.

Daarnaast kan de prijs voor de consument een barrière vormen. Het voordeligste all-inclusive arrangement bedraagt €75. Dit wordt niet als ‘te duur’ beschouwd, wanneer de inhoud van het arrangement duidelijk is, maar ook dit behoeft uitleg. Dit resulteerde, naast de huidige arrangementen, in het ontwikkelen van een nieuw bestelsysteem, met zelf samen te stellen arrangementen vanaf €42,50.

We hebben dan ook geleerd dat Brooklyn Nights voornamelijk een corporate product is. Zakelijke gasten besteden gemiddeld meer dan €100 en hen kunnen we bovendien efficiënter beraken met onze marketing inspanningen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Paul Ridderhof

Welke feedback hebben jullie ontvangen?
Brooklyn Nights wordt op klantenvertellen.nl beoordeeld met een 8,5 gemiddeld en 89% van de bezoekers beveelt dit aan. Op Facebook scoren we een 4,9 uit 5 (41 recensies).

Enkele reacties:
‘Met mijn eigen (25 jaar) ervaring in de betere horecazaken en Banquet partijen kan ik zeggen dat ik blij verrast was en genoten heb van een grandioze avond!!’

‘Topentertainment, heerlijke show, lekker gegeten en dat gebracht door een crew die plezier en enthousiasme uitstraalt.’

‘We hebben de show nu voor de 9e keer bezocht en we blijven het geweldig vinden; heel leuk dat er nu een aantal nieuwe items bij zijn gekomen, maakt het nog spannender; het is zeker niet de laatste keer dat we geweest zijn.’

‘Fantastische avond uit gehad met ons bedrijf. Van parkeren tot aan afterparty alles strak geregisseerd door geweldige crew. We vielen van de ene in de andere verbazing, top entertainment tijdens heerlijk diner, super service door de bediening.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Is uitkoop mogelijk?
Uiteraard behoort dit tot de mogelijkheden. We zijn in staat de complete show op maat te maken voor de klant. We merken dan ook dat hier veel vraag naar is vanuit gala’s en multinationals.

Wat wil je zelf nog kwijt over (de organisatie van) het evenement?
Omdat Brooklyn Nights modulair is opgebouwd, is er altijd een passend aanbod te maken. Ook worden extra services geboden, waaronder VIP-vervoer, video- en foto documentatie en het personaliseren van het LED-scherm.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!