Back Back Nieuws

Event Department organiseert 007 galapremière

06 november 2015
Het hoofdstedelijke Pathé Tuschinski Theater was de hoofdlocatie, maar de nieuwe Bondfilm SPECTRE ging in meer 150 zalen tegelijkertijd in première. Een huzarenstukje dat werd georkestreerd door het creatieve organisatiebureau Event Department uit Amsterdam in opdracht van filmdistributeur Universal Pictures International. Ruim 20.000 bezoekers zagen via een live verbinding naast Bond girl Léa Seydoux, ´schurk´ Dave Bautista en producer Michael G. Wilson, tout bekend Nederland over de rode loper komen.

007 Studio
Vanuit een speciaal ingerichte 007 Studio in de foyer van Tuschinski presenteerde Jan Kooijman een programma met unieke beelden vanaf achter de schermen van de filmset, afgewisseld met interviews met bijvoorbeeld Daphne Dekkers en Jeroen Krabbé en impressies vanaf de rode loper met flying reporter Levi van Kempen. Speciaal voor de gelegenheid was de tramlijn voor Tuschinski een aantal uren stilgelegd, een unicum.
 
Glamour
Het Event Department team over de avond: 'RTL Boulevard becommentarieerde het evenement met vele superlatieven en roemde het evenement voor de bijzondere uitstraling en het glamourous feest voor meer dan 1000 gelukkige genodigden. Het statige Tuschinski onderging daarvoor een complete metamorfose met heuse 007 Dance Club, de 007 Heineken VIP Jazz room, de 007 Lounge en natuurlijk een 007 Casino, waarbij de cocktails (Belvedère Martini) gretig aftrek vonden en de champagne rijkelijk vloeide. De catering werd verzorgd door Event Culinair.'

De première bracht enorm veel publiciteit met zich mee wat er mede zorg voor droeg dat SPECTRE alle records brak. Al op de openingsavond kwamen er maar liefst ruim 68 duizend bioscoopbezoekers op SPECTRE af. Niet eerder werd een film door zo veel mensen bezocht tijdens een openingsdag. 


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!