Back Back Achter de schermen

EvenementContact in België? “Weer typisch iets voor die arrogante Nederlanders”

27 mei 2009

Arjen Lemstra en Joris Bots maakten begin deze week bekend dat EvenementContact nu ook een podium krijgt in België. Volgens de mannen een beurs waar de branche ook bij onze zuiderburen naar snakt. Onze buren zelf denken daar heel anders over. De redactie van High Profile Uitgeverij sprak met een verbolgen Erik de Ridder (uitgever EXPERIENCE o.a. bea-awards, bea-congres,
eventnews, werkvooreventprofessionals.be )  "Het is weer typisch iets voor jullie Nederlanders om te denken dat dit ook gaat werken in België."

[afbeelding niet meer beschikbaar] Wat vind je van dit initiatief?
De Ridder:
"Laat ik zeggen dat ik niks tegen het initiatief heb. Ik snap dat deze heren een stel profs zijn maar het kan gewoon niet op deze manier. Ik was compleet verrast toen ik dit las. Ik moest dit lezen op jullie site en er is naar mijn weten niets of niemand hier in België wat gevraagd. Er is absoluut geen contact geweest met de branche in België."

Waar steekt het dan?
De Ridder: "
Wat mij het meest dwars zit is dat je niet iets kunt kopiëren uit Nederland en dat in België kunt zetten en denken dat dit ook een succes wordt. Laat ik heel eerlijk zijn; ik weet ook dat wij in België achter liggen wat betreft Nederland. Waar ik bang voor ben is dat er weer een evenement mislukt en dat ons land weer een stempel krijgt; 'Zie je het lukt niet in België."

Waarom zou je bang zijn dat deze beurs mislukt?
De Ridder: "Liethof heeft destijds ook geprobeerd om de beurs Evenement in België van de grond te krijgen. De derde keer had deze beurs een bezoekersaantal van 900. Ik wil hier mee zeggen dat een succes in Nederland, nog geen succes in België hoeft te zijn. Ik heb het idee dat deze mannen dat niet inzien en dat ze onze markt niet goed kennen."

"Daarnaast kan ik er niet bij dat er niet eerst concact met ons is gezocht. Dat is precies hetzelfde als Event09 voor het eerst gaat plaatsvinden en jullie brancheverenigingen en sterker High Profile en FZ worden er niet bij betrokken. Als ze iets goeds van de grond willen krijgen moeten ze met ons samenwerken."  

Dat vraagt om een reactie van de iniatiefnemers van EvenementContact. De redactie belde even met Joris Bots.

Hebben jullie wel contact gehad met de branche in België?
Bots: "De enige met wie wij contact hebben gehad zijn de mensen van Eventplanner.be. Dat is voor mijn gevoel 't High Profile voor België. Het was niet ons idee, zij zeiden dat er draagvlak voor is. Wij zijn daar  op ingegaan."  

Ze vinden het een arrogante actie.
Bots:
"Zo had ik het niet eens bekeken."  

Volgens De Ridder kan dit niet lukken omdat een beurs Evenement (nu Event) destijds ook niet van de grond kwam.
Bots:
"Dat vind ik appels met peren vergelijken. EvenementContact is helemaal uniek. Ook in Nederland. Ik denk dat België dat zeker aan kan." 

Hoe ligt de verhouding België – Nederland qua standhouders?
Bots: "Tot nu toe 1/3 Belgen en 2/3 Nederlandse standhouders. We streven niet naar een bepaalde verhouding. Het is gewoon een beurs voor België met een Hollandse jus."

Hoe schat je de kans van slagen in?
Bots: "We zullen het zien. Volgens mij kan het prima." 

Wat ga je doen?
Bots: "Ik ga zeker even bellen met deze De Ridder. Ik  vind het een mooie reactie en ga er zeker wat mee doen."

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!