Back Back Achter de schermen

Evenement eindigt in drama door stunt met stikstof

25 juni 2013

Een pool party van Jägermeister in Mexico is uitgelopen op een drama. Om een 'special effect' te creëren, vonden de organisatoren het een goed idee om vloeibaar stikstof in het water te gieten. Gevolg: veel schadelijke rook, waarbij een jongen in coma belandde en acht andere aanwezigen ziek werden.

Jägermeister: mannelijk en stoer
Het evenement vond plaats in de Mexicaanse stad Leon en werd georganiseerd door het merk Jägermeister, de internationale likeurfabrikant die zich graag een mannelijk en stoer imago aanmeet. Maar vier flessen vloeibaar stikstof in het zwembad gieten, was toch net iets té eigenzinnig. Zoals in de video te zien, trof de rookwolk verschillende feestfierders. De zieken zijn inmiddels wel ontslagen uit het ziekenhuis, maar Jose Ignacio Lopez del Toro, een jongen van 21, ligt nog altijd in coma op intensieve, zo weet 'Univision Noticias'.

Anders was ik waarschijnlijk verdronken
"Pas toen ze mijn dienblad op het water zagen drijven, beseften ze dat ik was flauwgevallen," aldus Joel Jimenez, een hostess op het feestje. "Anders was ik waarschijnlijk verdronken."

Onderzoek
De video toont het moment waarop het feestje helemaal fout loopt: terwijl de schadelijke wolk zich verspreidt, moeten feestvierders zwaar hoesten en ontstaat er paniek wanneer ze zien dat er mensen in het zwembad het bewustzijn verliezen. Gelukkig springt meteen een aantal het water in om de slachtoffers te helpen. 'Ayudame' (help me), hoor je een man roepen die in het zwembad een slachtoffer uit het water wil trekken. De Mexicaanse politie stelt een onderzoek in naar het gebeuren en zo goed als zeker volgen er aanklachten.

Reactie Jägermeister
"We weten wat er in Leon is gebeurd en zijn vanuit ons hoofdkwartier in Duitsland de zaak ook aan het onderzoeken," aldus een woordvoerder van Jägermeister. "Gelukkig zijn al diegenen die medische assistentie nodig hadden buiten levensgevaar en herstellen ze goed."

Bron: HLN.be

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!