Back Back Achter de schermen

Er wordt enthousiast gereageerd… nu de uitleg

23 augustus 2006

[afbeelding niet meer beschikbaar] Als je op deze toch vrij tv-loze avond een kijkje hebt genomen of er nog iemand gemaild heeft – ik vermoed dat de helft van e-mailend Nederland rond de klok van elven in zijn Inbox duikt om voor het tandenpoetsen en demake-uppen nog even te checken of er nog nieuwe mailtjes zijn binnengekomen – en je hebt mijn (nu nog) vriendelijke uitnodiging gevonden om gastblogger slash gastcolumnist te worden, maar je begrijpt verder geen hout van dat rare fenomeen webloggen (ik zal geen namen noemen, oké één dan: Sheila Gijselman van PartyPeople – die zonder het zelf te weten een prima blog-artikel heeft geschreven als e-mailtje naar mij en ik zal haar vragen of ik die al mag publiceren) dan volgt nu een korte uitleg wat je kunt verwachten van de tweede uitnodiging die je via het TypePad systeem krijgt toegestuurd…

Het is simpel. Je krijgt het volgende te zien in je Inbox, je krijgt een mail binnen van TypePad met als onderwerp

Henk-Jan Winkeldermaat heeft u uitgenodigd om bij High Profile Blog te komen   

en als je die mail van TypePad hebt geopend, krijg je dit te zien, stel je heet Monique van de Venne.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Lees het even door en klik dan op de link onderin: Uitnodiging aanvaarden of weigeren. En als je dat vervolgens hebt gedaan krijg je het volgende te zien (en op dat blad kun je je nog wel eens vergissen).

In het vlak DE UITNODIGING AANVAARDEN zie je links twee in te vullen vakjes. Die vul je niet in, want je bent (waarschijnlijk) GEEN TypePad lid (dan heb je namelijk zelf al een weblog bij TypePad).
Je gaat dus naar de rechterkant NOG GEEN TYPEPAD ABONNEMENT? en je klikt op GRATIS INSCHRIJVEN.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
(Je kunt de uitnodiging natuurlijk ook afslaan, je hoeft daarvoor geen reden te geven, mag wel.)

Heb je op GRATIS INSCHRIJVEN geklikt dan krijg je onderstaande pagina te zien. De bovenste regel is erg misleidend, Diederick van Eeden had daar vraagtekens bij: MOET IK BETALEN NA DERTIG DAGEN? Ik kon me dat natuurlijk niet voorstellen, want zo behandel je geen gasten, en ook geen gastauteurs. Ik weet niet waarom die regel daarboven staat, ik heb de Algemene Voorwaarden voor de zekerheid net doorgenomen (deze zijn wel goed leesbaar, voor mij althans) en ik heb inderdaad NIETS kunnen vinden dat een gastauteur zal moeten betalen. Sterker nog, je ziet in het veld geen betaalmogelijkheid (met creditcard etc.) en bij dit soort diensten zou je dat wel moeten zien.

Mocht je toch nog onzeker zijn over het wel of niet moeten betalen, en je vertrouwt alleen op je eigen ogen (ik heb echt alles gelezen) lees dan de zeer goed leesbare algemene voorwaarden door.

Wat je dus doet is alles invullen. Heel simpel.

Bij de gebruikersnaam je eigen naam, want die naam komt onder het bericht te staan en dat is toch wel een dingetje van High Profile: we doen niets anoniem. (Rob Captijn heeft als gastauteur Robc, maar dat vergeven we hem. Volgens mij kun je je gebruikersnaam ook nog veranderen later.)

Verder wijst het zichzelf, gewoon even alles invullen, klaar.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
En op het laatst accepteer je dus de gebruiksvoorwaarden van TypePad, en haal je dat andere vinkje even weg, tenzij je op de hoogte wil worden gehouden van TypePad nieuws, kan ook interessant zijn (en is nooit vervelend, of storend).

Klik op VOLGENDE en je krijgt een pop up, klik die op Ja.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Dan krijg je onderstaand blad of dat blad dat daar onder staat, ik weet de volgorde niet meer (iets te snel op print screen getikt, sorry… maar dat maakt verder niet zo veel uit).

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Klik dus op DE UITNODIGING AANVAARDEN en je krijgt onderstaande pagina.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Klik nu in het rechterbalkje op BERICHT OPSTELLEN en je komt in een veld dat voor zich spreekt. Denk ik.

Je slaat vervolgens je bericht op en dan staat het in klad en kan ik (als beheerder) met een druk op de knop je posting plaatsen. Mits je secundair auteur bent, en dat is iedereen, behalve drie personen die al ervaring hebben, komen ze: Simon Renes, Rob Captijn en Diederick van Eeden. Zij kunnen ook als ik slaap bloggen. Over toegang valt te praten, overigens.

Mensen, ik hoop dat ’t duidelijk was, in principe is het niet moeilijk, gewoon alles invullen en accepteren en gaan! Heel veel succes.

Mocht je dit lezen, terwijl je en niet uit mijn Rolodex zijn geplukt of (waarschijnlijk) niet met een visitekaartje in mijn Rolodex zitten en dus geen uitnodiging hebt ontvangen terwijl juist jij heel graag op de High Profile Weblog wilt bloggen, mail me even, dan maak ik er (vast wel) één aan.

Als er nog vragen zijn, 24 / 7 bereikbaarheid kan ik niet garanderen, maar het komt in de buurt: MAIL ME dan.

Pfoe, mijn langste posting ooit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!